Seçimler AB komisyon başkanlığını etkileyecek

Güncelleme Tarihi:

Seçimler AB komisyon başkanlığını etkileyecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 12:41

Avrupa Parlamentosu SPD milletvekili İsmail Ertuğ, Türk kökenli seçmenleri sandığa giderek oy vermeğe çağırdı

Haberin Devamı

Almanya'da 25 Mayıs tarihinde gerçekleşecek Avrupa Birliği Parlamentosu seçimlerinde Bavyera'dan SPD adayı olan İsmail Ertuğ ve Hessen Parlamentosu SPD Milletvekili Turgut Yüksel Hürriyet Tesisleri'ni ziyaret etti.

SANDIĞA ÇAĞIRDI

2009 yılından beri Avrupa Parlamentosu SPD milletvekili olan ve Bavyera'dan partisi tarafından yeniden aday gösterilen Ertuğ, bu yılki seçimin her zamankinden önemli olduğunu vurgulayarak, Türk kökenli seçmenleri 25 Mayıs'ta oy vermek için sandık başına çağırdı.

Demokratik hakların, taleplerin yerine gelmesi için seçmenlerin oy gücünü değerlendirmeleri gerektiğini hatırlatan AP Milletvekili İsmail Ertuğ, "Bu seçimler çok önemli. Lizbon Anlaşması'na göre, artık AP seçimlerinin sonuçları, AB Komisyon Başkanlığı seçimlerinde direk etkili olacak. Konsey, adayları şimdiye dek başbakanların önerdiği kişilerden belirleyip AP oylamasına sunuyordu. Ancak bu seçimden sonra parlamentoda hangi grubun oy çokluğu var ise, Konsey onun adayını önermek zorunda. Böylece AB Komisyon Başkanlığı adayları başbakanların tercihiyle değil, halkın seçim tercihleri sonucunda belirlenecek" dedi.

Haberin Devamı

Trafik ve Turizm Komisyonu ile Tarım Ekonomisi ve Tarımı Geliştirme Komisyonu üyesi olan İsmail Ertuğ, aynı zamanda da Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkilerinde önemli bir fonksiyonu olan AB-TR Karma Parlamento Komisyonu Üyesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!