B.Münih ile Dortmund arasında ipler iyice gerildi

Güncelleme Tarihi:

B.Münih ile Dortmund arasında ipler iyice gerildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 14:26

Bayern Münih ile Dortmund arasında ipler iyece gerildi. Dortmund'un kriz döneminde B. Münih'den yüzde sekiz faizle aldığı borç para yüzünden iki kulüp yöneticileri arasındaki gerginlik büyüyor.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın iki büyük kulübü B. Münih ile Dortmund yöneticileri birbirine girdi. Bir süreden beri iki kulübün yöneticileri arasında süren söz düellosuna en son B. Münih Başkanı Karl Heinz Rummenigge de katıldı. Rummenigge, Dortmund yöneticileriyle bir daha maç yemeği bile yemeyeceklerini söyleyerek iki kulüp arasındaki gerilimi iyice artırdı.

BARIŞ ZİRVESİ YOK

İki kulüp arasında süren gerginliği bitirmek için Dortmund yönetimiyle biraraya gelir misiniz yönündeki bir soruya Rummenigge “Bizim barış zirvesine ihtiyacımız yok. Buluşma da söz konusu olamaz” dedi. Bundesliga kulüp yöneticileri lig maçları öncesi mutlaka yemekte buluşuyorlar. Takımları sahada mücadele etmeden önce geleneksel olarak yemekte buluşan yöneticiler, böylece dostluk mesajı veriyorlar. Yemekte evsahibi kulüp misafir kulüp yönetimini ağırlıyor. B. Münih ile Dortmund arasındaki gerilim o denli yükseldi ki Rummenigge bundan böyle bu buluşmaların da olmayacağını söyledi.

KUPA FİNALİ

Rummenigge “Gelecekte onlarla yemekte de buluşmayacağız. Belki karşılıklı saygıyı korumak açısından buluşmak en iyisi ama biz bunu yapmayacağız” diyerek Dortmund ile B. Münih arasındaki tüm ilişkileri neredeyse kesti attı. Şimdi gözler 17 Mayıs'ta yapılacak Almanya Federasyon Kupası maçına çevrildi. İki takım 17 Mayıs'ta kupa finali oynayacak. İki takım da federasyonun misafiri olacak. Federasyon'un, maç öncesi vereceği yemeği iki kulüp temsilcileri de büyük olasılıkla katılacak. Ancak bu yemek iki taraf arasında gerilen ipleri gevşetir mi bilinmez.

2 MİLYON EURO BORÇ

Dortmund ile B. Münih arasındaki kavga, 10 yıl öncesine dayanıyor. 2000'li yılların başında Dortmund mali kriz yaşadı. Kulüp iflas etme eşiğine gelmişti. O dönemde B. Münih'in eski Başkanı
Uli Hoeness, Dortmund yönetimine yüzde sekiz faizle 2 milyon borç para vermeyi önermişti. Dortmund yönetimi de bunu kabul etmişti. Ancak geçtiğimiz ay açıklama yapan Dortmund Genel Müdürü Hans Joachim Watzke, dönemin yönetiminin B. Münih'den borç para almasını kulübün tarihindeki en büyük hata olarak nitelendirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!