Anıta çelenk konurken selam durdu, gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Anıta çelenk konurken selam durdu, gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 12:39

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında dün Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Tören başlarken anıta selam duran İrfan Yılmaz Maden isimli şahıs polis tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Anıt önünde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Piyalepaşa İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi izlendi.

Resmi tören öncesi İrfan Selçuk Yılmazmaden adlı bir kişi polis bariyerini aşarak anıt önünde asker selamı yaparak bekledi. Yılmaz Maden polis tarafından uyarılmasına rağmen, aynı şekilde durmaya devam etti. Bunun üzerine polis, kimlik tespiti yapmak üzere vatandaşı buradan uzaklaştırdı. İrfan Selçuk Yılmazmaden polis ekipleri tarafından Kabataş’ta serbest bırakıldı.

5 KİŞİLİK İSTİKLAL MARŞI

Resmi törenin ardından aralarında CHP, DSP,, İşçi Partisi ve bazı dernekler adına anıta çelenk konuldu. Atatürk Vakfı Başkanı Osman Şentürk,, resmi törenin bittiğini, kendilerinin halk olarak bayramı kutlayacağını söyledi. Şentürk, 5 Mayıs 2012’de resmi bayramların kutlanması için çıkarılan yönetmeliğe dava açtıklarını ve iptalini istediklerini belirtti. Şentürk’ün çağrısıyla anıt önündehazırola geçen 5 kişi saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu

Anıta çelenk konurken selam durdu, gözaltına alındı
23 Nisan töreninde Berkin Elvan protestosu... Çocuklar yaka paça gözaltına alındı





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!