Suç makinesi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Suç makinesi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 02:01

İZMİR'de polis, Edirne'deki Açık Cezaevi'nden 6 ay önce kaçıp, değerinden çok daha fazla fiyata fotoğraf makinesi satarak 14 kişiyi dolandırdığı ileri sürülen 40 yaşındaki Mesut Gülbahar'ı yakaladı. Adliyeye sevk edilen Gülbahar'ın dolandırıcılıktan 27 suç kaydının bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bazı yaşlı kişilerin, ATM'den para çektikten sonra yanlarına gelen iki kişiden, değerinden çok daha fazla fiyata fotoğraf makinesi satın aldıklarını ve dolandırıldıklarını iddia etmesi üzerine çalışma başlattı. Harekete geçen polis, benzer şekilde 14 kişinin dolandırıldığını belirledi. ATM'lerdeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, iki şüpheliden Mesut Gülbahar'ın yaklaşık 6 ay önce yine dolandırıcılık suçundan hapis yattığı Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan firar ettiğini saptadı.

Mesut Gülbahar ile suç ortağının eşkal bilgileri, kentte görev yapan diğer birimlerle paylaşıldı. Bulunabileceği adresleri belirleyen polis, Buca İlçesi'ndeki bir evde Gülbahar'ı yakaladı. Gözaltına alınan Gülbahar hakkında dolandırıcılık suçundan 27 kaydın bulunduğu ortaya çıktı. Gülbahar işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Kimliği tespit edilen diğer zanlının yakalanması için de çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!