Genç mankenin ölümü davası devam etti

Güncelleme Tarihi:

Genç mankenin ölümü davası devam etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 11:10

Antalya'da 4 yıl önce 22 yaşındaki manken Burcu Çağlayan'ı balkondan atarak ölümüne sebep olduğu öne sürülen kişi ile ona yardım ettiği iddia edilen arkadaşının yargılanması sürüyor.

Haberin Devamı

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "Kasten adam öldürme" suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan sanık İbrahim T. katılmadı. "Kasten adam öldürmeye yardım etme" iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanık Murat E. ise duruşmada hazır bulundu. Duruşmada manken Burcu Çağlayan'ın eşi Bulut Emir Çağlayan ile annesi Sebiha Aluç, babası Cafer Aluç ve kızkardeşi Burçin Aluç ve taraf avukatları da yer aldı.

Tanıkların dinlenilmesiyle devam eden duruşmada söz alan tanık Ece Kaya, mankenlik ajansı bulunduğunu, Burcu Çağlayan ile bir süre burada beraber çalıştığını söyledi. Burcu'nun hayatını kaybettiği gece bir eğlence mekanında erkek arkadaşı İbrahim T. ile bir arada olduğunu ifade eden Kaya, "Beni de o gece davet etti ancak ben gitmedim. Gece mesaj çekti. Ayağının ağrıdığını söyleyerek işe gelmek istemediğini yazmıştı" dedi.

Burcu'nun kendisiyle çalıştığı süre boyunca gayet neşeli biri olduğunu anlatan Kaya, "Bize İbrahim T'yi çok sevdiğini anlatırdı. Agresif hareketlerini hiç görmedim" diye konuştu.

Tanık Harun Demirtaş ise Burcu Çağlayan'ın hayatını kaybettiği binanın karşısındaki sitede güvenlik görevlisi olduğunu, olay günü saat 03.00'te sitedeki binaların çevresinde gezdiğini kaydetti.

Maktulü, binanın 5'inci katındaki dairede iki erkek ile sigara içerken gördüğünü ifade eden Demirtaş, "Daha sonra içeri girdiler. Bu sırada 'İmdat, polis çağırın' şeklinde bir ses duydum ama onları göremeyecek yerdeydim. Yaklaşık 15 dakika sonra polis geldi. Burcu'nun düşerek hayatını kaybettiğini sabah site sakinlerinden öğrendim" diye konuştu.

Mahkeme heyeti duruşmayı, eksikliklerin giderilmesi amacıyla erteledi.

Olayın geçmişi

Antalya'da 7 Temmuz 2010'da Fener Mahallesi'ndeki bir apartmanın 5'inci katından düştüğü belirtilen 22 yaşındaki manken Burcu Çağlayan, hayatını kaybetmişti. Çağlayan'ın düştüğü evde bulunan arkadaşı İbrahim T. olaydan sonra gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet Savcılığının yaptığı araştırma sonucu Çağlayan'ın balkondan atıldığı kanaatine varılması üzerine İbrahim T. hakkında "Kasten adam öldürme", arkadaşı Murat E. hakkında ise "Kasten adam öldürmeye yardım etme" suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!