Erdoğan 24 Mayıs’ta Köln’e geliyor

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan 24 Mayıs’ta Köln’e geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 09:25

Almanya gündemi şimdiden Erdoğan’ın 24 Mayısta Köln’e yapacağı ziyarete kilitlendi. Yoğun nedeniyle Köln’deki 20 bin kişilik arenanın yetmemesi durumunda, etkinlik 60 bin kişilik stadyuma taşınabilir.

Haberin Devamı

AVRUPALI Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. kuruluş yıl dönümü nediyle 24 Mayıs tarihinde Köln'e geleceği kesinleşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretine şimdiden yoğun bir ilgi var. O tarihe kadar Cumhurbaşkanlığı adaylarının da belirlenme ihtimalinin yüksek olması Erdoğan'ın Köln ziyaretinin önemini daha da arttırdı. UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, şu an toplantı için Köln'deki 20 bin kişilik Lanxess Arena'nın düşünüldüğünü ancak gösterilen yoğun ilgiden dolayı “B Planı” olarak 60 bin kişilik bir stadyumun da alternatif olarak göz önünde bulundurulduğunu açıkladı.

PROGRAM 3 BÖLÜMDEN OLUŞACAK

Hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini belirten UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, “UETD'nin 10 kuruluş yıl dönümünü kutlamak için 24 Mayıs tarihinde Köln'deki Lanxess Arena'da 20 bin kişinin katılacağı bir etkinlik planlıyoruz. Programımız üç bölümden oluşacak. Birinci bölümde UETD'nin 10 yıllık icraatları tanıtılacak. Daha sonra Uğur Işılak'ın da bulunduğu müzik ve folklör gösterileri sunulacak. Üçüncü bölümde ise sayın Başbakanımız Erdoğan'ın onurlandıracağı bir toplantı olacak. Çalışmalar takriben iki ay öncesinden biliniyordu. Başbakanımızın geleceği kesinleşti. 24 Mayıs'ı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN ADAYLIĞINA KÖLN'DE Mİ START VERECEK?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Köln'den start vereceği şeklindeki yorumları da değerlendiren Çelik şöyle konuştu: “Bizim de basından takip ettiğimiz kadarıyla Cumhurbaşkanlığı adayları Mayıs ayı ortasında yanında sonunda kesinleşecek. Eğer 24 Mayıs'a kadar adaylıklar kesinleşirse sayın Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışına Köln'de başlayacağı belirtiliyor. Bunu bekleyip göreceğiz. Her ne kadar Türkiye'deki seçmen ile buradaki seçmen arasında bir fark yoksa da Almanya'da yaşayan vatandaşlar çoğunlukla muhafazakardır. Bundan hareketle oran vermemekle birlikte Türkiye'deki orandan biraz daha farklı destek çıkacağından eminiz.”

B PLANI DEV STADYUM

UETD'nin kuruluş yıl dönümü ve Başbakan Erdoğan'ın mitinginin Köln'deki Lanxess Arena'da yapılmasının planlandığını ancak yoğun ilgiden dolayı stadyumların da içinde olduğu diğer alternatifleri de değerlendirdiklerini belirten Süleyman Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Girişler ücretsiz olacak ancak sadece dağıtılan giriş kartı olanlar girebilecek. Bu çalışma şu an başlamış durumda. Hem sosyal medya hem görsel ve yazılı medya aracılığıyla gerekli duyuruları da yapacağız. Herhangi bir sıkıntı olmadığı gibi Köln Arena'nın kapasitesinin yetmeyeceği düşüncesi oluşmuş durumda. Köln'de iki stadyum var, biri arenadan da küçük ama ikincisi 60 bin kişinin sığabileceği büyük stadyum arkadaşlar arasında konuşuluyor, çünkü oldukça fazla bir talep var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!