Çelengi koy Yenikapı'ya git

Güncelleme Tarihi:

Çelengi koy Yenikapıya git
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 01:09

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Taksim’den ümidinizi kesin” açıklaması yaparak 1 Mayıs tartışmalarına noktayı koydu.

Haberin Devamı

Dünkü AK Parti Grubu’nda Taksim gibi Kadıköy’e de gelecek yıldan itibaren izin vermeyeceklerini ilan eden Erdoğan, “Taksim kutsalımız diyor, lafa bak ya, nasıl kutsalsa. Kabir, anıt ziyaret edeceksen çelenk koyar, metroyla Yenikapı’ya geçersin. Ücretsiz de yaparız” dedi. Erdoğan, 1 Mayıs’a ilişkin özetle şu mesajları verdi:

ŞIMARIK RUH HALİ

Gezi olaylarında, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerinde başarısız olan bazı çevrelerin inatla ve ısrarla huzuru bozmak için çırpındıklarına şahit oluyoruz. ‘Acaba sokakları nasıl hareketlendiririm, acaba nasıl insanları sokağa dökerim, nasıl bir kaos ve gerilim ortamı oluştururum’ diye belli aktörlerin çaba harcadıklarını görüyoruz. 30 Mart’ta millet söyleyeceğini sandıkta söyledi, artık sokaklarda çatışma görüntüsü, polis ile göstericilerin çatışmasını görmek istemiyor. Sokaklara şiddet görüntüsünün egemen olmasına bugüne kadar izin vermedik, bundan sonra da izin vermeyiz. Bu şımarık ruh hali artık son bulmalıdır. Bu ülkenin bazı sivil toplum örgütleri, bazı emekçi örgütleri, sendikaları artık demokratik mücadele kültürünü, demokratik gösteri kültürünü öğrenmelidir.

Haberin Devamı

SİNEYE ÇEKMEYİZ

1 Mayıs’a hak ettiği değeri biz verdik. Sol mu, CHP mi, aşırı sol mu, aşırı uçlar, MHP mi verdi, hayır. 2008’de 1 Mayıs’ı Emek ve Dayanışma Günü olarak biz tatil ilan ettik. 12 yılda işçiler, emekçiler, sendikalar için tarihi nitelikte düzenlemeler yaptık. Net asgari ücreti yüzde 359, reel olarak asgari ücreti yüzde 69 artırdık. Biz ‘İşçi, emekçinin kazanımlarını nasıl artırırız, ülkenin ekonomisini nasıl daha fazla büyütürüz’ diye çaba gösterirken, birilerinin emekçi görüntüsü altında istikrara, huzura, kardeşliğe kastetmesini asla kabullenemeyiz. Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum diye artık esnafa, müşteriye, sokaktaki insana zarar verilmesini sineye çekemeyiz.

KADIKÖY DE YASAK

Yapılacak alanlar bellidir. 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen gider yasaların izin verdiği yerde kutlamasını yapar. Kutlamaya mani bir hal yoktur. Şu an itibariyle Yenikapı, özel hazırlanmış, denize dolgu yapılarak hazırlanmış miting alanıdır. Yaklaşık 750 bin metrekarelik alandır. ‘Burası bana ufak geliyor’ diyorsan -ki Taksim’den çok çok büyük o zaman Maltepe’de 1 milyon 250 bin metrekarelik alan var- orada da mitingini yapabilirsin. Bu yıl son olarak Kadıköy’e miting alanı olarak müsaade edildi. Çünkü Maltepe henüz bitmemişti. Bundan sonra Kadıköy’de de miting yapılmayacak. Niye çünkü burada yaşayan insanlar çok bedel ödedi. Bir bayram günü, eza, cefa günü olamaz. Eğer barışı kutlayalım diyorsak, o zaman bunu en güzel şekliyle adeta bir festival havasında, eğleneceksek, her şeyi yapacaksak buyurun Yenikapı, Maltepe diyoruz, İstanbul için.

Haberin Devamı

ÜMİDİNİZİ KESİN

Taksim’den bir defa ümidinizi kesin. Burada devletle bir gerilime lütfen girmeyin. Esnaf ve halkın huzurunu kaçırmayın. Eğer bu bir barış günü ise bunu çatışmaya dönüştürmeyelim, terörize etmeyelim. Hayır illa burada yapacağım dersen, ben çatışmaya hazırım anlamına gelir. Buna müsaade etmeyiz. Herkes yapacağı her şeyi hukuk içinde sürdürmeli.

ÜCRETSİZ DE YAPARIZ

Sendika başkanı ‘Burası bizim kutsalımızdır’ diyor. Lafa bak ya. Nasıl kutsalsa. Orada eğer belli bir kabir ziyareti yapacaksan, anıt ziyaret edeceksen yönetim kurulunuzla gidip çelenginizi koyarsınız, ondan sonra, metro da var artık, Taksim’den Yenikapı’ya metroyla geçebilirsiniz. O gün resmi araçları ücretsiz de yaparız. Daha ne yapacağız ya, her şeyi yapıyoruz. Birilerinin gönlünden Türkiye’yi Mısır’daki, Ukrayna’daki neticelere ulaştırmanın geçtiğini de biz çok iyi biliyoruz. Hiç boşuna uğraşmasınlar, yapamadılar ve yapamayacaklar. Millet bir yıldır sabırla ve tahammülle sokaklardaki şımarıklığı izliyor. 30 Mart seçimlerinin hemen ardından sokakları hareketlendirmeye çalışanlara fırsat tanımayacağımızı herkesin bilmesini isterim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!