Köşk çantada keklik değil

Güncelleme Tarihi:

Köşk çantada keklik değil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 01:09

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı çantada keklik bir olay değil. Millete gidilecek, aday kim olursa olsun. Nihai kararı millet verecek. Nedir bu telaşınız” dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de süreci “açık, net” değerlendireceklerini söyledi. Partisinin dünkü Meclis grubunda konuşmasında Erdoğan özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Biz bir istişare partisiyiz. Cumhurbaşkanımızla da aynı şekilde bu konuyu ele alıp değerlendirmemizi yapacağız. Seçim öncesi ve sonrası için Türkiye’de belirsizlik, kaos bekleyenler hayal kırıklığı yaşayacak. Zira biz isimlerle değil, ilkelerle hareket eden bir partiyiz. İsimler değişse de AK Parti ilkeleri doğrultusunda geleceğe ilerleyecek, fitne ve nifakı yanına yaklaştırmadan, yılmadan ve yıkılmadan dava taşını gediğine taşımaya devam edecektir. Aday tespit sürecimiz ve sonrasına ilişkin kararlarımız ne şekilde tecelli ederse etsin bundan Türkiye kazanacak, milletimiz kazanacaktır.

BAHÇELİ ACEMİ ÇIRAK

(Devlet Bahçeli’nin “Bu işe iki kişi karar veremez” sözlerine) Sen mi vereceksin kararı? Biz bu kadar geniş bir istişare yapıyoruz. Biz, Cumhurbaşkanımızla da böyle bir konuyu açık, net değerlendiririz. Ondan sonra da bunun nihai kararını millet verecek. Bu kadar siyasetin acemisi bir çırak bu işlerden anlamıyor. Nihai kararı verecek olan millettir. Cumhurbaşkanlığı çantada keklik bir olay değil. Millete gidilecek. Aday kim olursa olsun. Nihai kararı millet verecek.

KİME YâR OLDULAR Kİ SİZE OLSUN

Haberin Devamı

CHP’nin genel müdürü, o da tutuşmuş. Zaten kendi içlerinde birbirlerine girdiler. Pensilvanya ile neden bir araya geldiniz? Bunu görmediniz mi ya? Bunlar kime yar oldu ki size yar olsun? Tek ceketle yola çıktı, şu anda milyarlarca liralık dava açıyor. Sen bunların sadece harç ücretini nereden buluyorsun? Tek ceketi vardı, herhalde şimdi ceketsiz kalmış vaziyette. Dava üstüne davalar açtı. Tazminat davalarıyla herhalde ciddi bir rakam toparlayacak ve bu rakamlarla da inşaatın kalan kısımlarını tamamlayacak. Böyle bir durum var.

MİLLET 45.5’LE NE DEDİ

Utanmadan, sıkılmadan köşelerinizde kapmışsınız, bir kalem oralardan yazıyorsunuz. Neyi yazıyorsun? Sizin adalet anlayışınız bu mu? İnsanların mahremine girdiniz. Sizin din anlayışınız bu mu? Nasıl girersiniz insanların mahremine? Bu denli bu işin maalesef şu anda istikameti kaybolmuş ve istikametini kaybetmiş olan bu takım şimdi elinden geldiğince artık son çırpınışlarını yapıyor. Biz bu işin altyapısını, zeminini oluşturuyoruz ve gereği neyse yapacağız. Bunun için de bütün milletvekili arkadaşlarıma A’dan Z’ye görev düşüyor. Siz milletin vekilisiniz arkadaşlar. Bu millet yüzde 45.5’le meydanlarda ne dedi? Biz bunların yolsuzluk yaftalarına inanmıyoruz, ama sizden bir şey bekliyoruz: Bu iftirayı atanlara, bu müfterilere gereken cezayı vermeniz lazım.

ŞANTAJ KASETLERİMİZ VAR

Haberin Devamı

Bunların elinde, hep söyledim, şantaj kasetleri var. Bu devletin en tepesinden en aşağısına kadar, kaç kere söyledim. Cumhurbaşkanının da şantaj kaseti bunlarda var, benim de vardı, Genelkurmay Başkanı’nın da... Ama ben diyorum ki benimle ilgili varsa çıkıp açıklayın, ‘açıklamazsanız namertsiniz’ diyorum. Şahsımla alakalı, aradıklarını bulamadılar, bulamayacaklar. Benim bakanlarımla yaptığım görüşmeleri ancak verebildiler. Veya eşimle, çocuğumla yaptıklarımı verebildiler. Veremeyecekler, bulamayacaklar. Çünkü bunlarda o şeref yok. Geçen söyledim ya düşman bile bu şerefsizliği yapmaz. Bunlar bunu yaptı. Bizim bu noktada aldığımız terbiye farklıdır. Elimizden geleni yapıp devleti bu haşhaşilerden Allah’ın izniyle temizleyeceğiz.

YARGI BELASI HER ÜLKEDE VAR

Haberin Devamı

(Mısır’daki idamlara tepki vererek) İşte bir kısım yargı belası demek ki her ülkede var. Zalimler için yaşasın cehennem.”

Slogan attılar: Tayyip’in askerleriyiz

AK Parti’nin dünkü Meclis grup toplantısında partililer, tekbir getirilip “Hepimiz Tayyip’in askerleriyiz”, “İnadına hepimiz birer Tayyip’iz”, “Paralel değil AK Partiliyiz” sloganları attı.

ERBAA’NIN YİĞİDİ ZEYİD ASLAN

Tokat-Erbaa’dan gelen ve aralarında kadınların da yer aldığı bir grup ise CHP’li Kamer Genç’in annesine küfrettiği ve kadın gazetecilere yönelik sözlerinden ötürü iki kez disipline verilen Tokat Milletvekili Zeyid Aslan için “Erbaa’nın yiğidi Zeyid Aslan” ve “Erbaa seninle gurur duyuyor” diye slogan attı. Gülen Cemaati’ne yakın isimlerce kurulan Fatih Üniversitesi’nden gelen bir grup öğrencinin de toplantıyı izlediğinin anons edilmesi dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!