Daracık Sokak’ta kanlı gece

Güncelleme Tarihi:

Daracık Sokak’ta kanlı gece
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 01:09

Beyoğlu, Daracık Sokak’ta iki travesti, müşteri gibi kendileriyle anlaşıp evlerine gelen iki kişi tarafından gasp edilip kurşunlandı. ‘Çağla Joker’i öldürüp, ‘Nalan’ı yaralayan saldırganlar 100 TL çalıp kaçtı.

Haberin Devamı

DARACIK Sokak İstanbul’un cazibe merkezi Beyoğlu’nda. Tarlabaşı Bulvarı’na açılıyor. Sokakta sağlı sollu salaş birahaneler ve bir de otel var. Sokağın girişinde gündüz fahişeler, gece ise travestiler fuhuş için müşterilerini bekliyor. Sokaktakiler de, Tarlabaşı Caddesi’nden geçenler de, polisler de bu durumdan haberdar. Travestiler için polis, gözaltı ve Kabahatler Kanunu’ndan 89 TL ceza demek. Ancak sanki aralarında gizli bir anlaşma var. Fuhuş yapan hiçkimse Daracık Sokak’tan Tarlabaşı Bulvarı’na adım atamıyor. Adım atarlarsa gözaltına alınacaklarını biliyorlar. Sokağın son noktasına gözaltı çizgisi diyenler de var.

KAPILAR SÜRGÜLÜ

Ailelerinin verdiği isimlerle İsmail Öztürk (21) ve Mehmet K. (45), sokakta arkadaşlarının tanıdığı isimlerle Çağla Joker ve Nalan. Daracık Sokak’ta, yıkılmaya yüz tutmuş apartmanın üçüncü katında yaşıyor ve çalışıyorlardı. Binanın camlarından birçoğu kırık. Kapılar ise oldukça sağlam. Her birinde, istemedikleri kimse içeri girmesin diye birkaç sürgü var.

KOŞARAK KAÇTILAR

Çağla ve Nalan önceki gün yine Daracık Sokak’ın girişindeydi. Saat 01.30 sıralarında iki kişiyle eve geçtiler. Birkaç dakika sonra iki el silah sesi duyuldu. Eve müşteri gibi giren iki kişi binadan çıktı ve koşarak kaçtı. Bu sırada Çağla’nın imdat çığlığı duyuldu. Arkadaşları geldiğinde, Çağla cam kenarında, Nalan da salon girişinde yatıyordu. Her ikisi de giyinikti. Göğsünden vurulan Çağla, arkadaşlarının kolunda son nefesini verdi. Nalan hastanede, iki kişinin bıçak çekerek para istediğini, Çağla’nın karşı koyması üzerine de ateş ettiklerini anlattı. İki saldırgan Çağla’nın çantasındaki 100 TL’yi aldıktan sonra kaçmıştı.

Ailesi cenazeyi istemedi

Haberin Devamı

‘Çağla Joker’ lakaplı İsmail Öztürk’ün otopsisi tamamlandı. Arkadaşları Çağla’nın ailesine ulaştı ancak aile cenazeyi kabul etmedi.

6 yılda 34 trans öldürüldü

LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) dernekleri açıklama yaptı: “2008’den bu yana 34 arkadaşımızı nefret cinayetlerinde kaybettik. 50 bıçak darbesiyle öldürülen Nükhet’i, baba ve amcaları tarafından Diyarbakır’da katledilip yol kenarına atılan Roşin’i unutmuş değiliz.” LGBT üyelerinin tepkileri dün akşam da devam etti. Galatasaray Meydanı'nda toplanan grup, "Trans Cinayetleri Politiktir” yazılı pankart açtı. "Travestiyiz. Buradayız. Alışın. Alışın. Gitmiyoruz” sloganları atıp daha sonra Tünel'e yürüdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!