Savaşın dostlarıyız

Güncelleme Tarihi:

Savaşın dostlarıyız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 01:09

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Çanakkale Kara Savaşı’nın, tarihin en önemli savaşlarından biri olduğunu belirterek “Bizim varoluş savaşlarımızdan biri. Yeni Zelanda için de bir ulus bilincinin doğmasına yol açan savaş. Centilmenlikle dolu bir savaştan doğan dostluk bizimkisi” dedi.

Haberin Devamı

Gül, resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Yeni Zelanda Genel Valisi Korgeneral Sir Jerry Mateparae’yi Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Mateparae’nin makam aracına Köşk girişinden tören alanına kadar, Türkiye ve Yeni Zelanda bayrakları ile tarihteki bağımsız 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan atlı birlik eşlik etti. Karşılama töreninin ardından başbaşa görüşen iki lider daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Gül, “Önümüzdeki yıl Çanakkale Kara Savaşları’nın 100. yıldönümü olacak, onun hazırlıklarını yapıyoruz. İlişkilerimizin daha da ileri taşınması için görüşmeler yapıldı. Vergi muafiyeti ile ilgili anlaşma imzalandı. Ancak bu yeterli değil daha ileri aşamalara geçeceğiz“ dedi.

Önce verdi, sonra istedi

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Türkiye’ye gelen Yeni Zelanda Genel Valisi Jerry Mateparae ve eşini, Çankaya Köşkü’nde törenle karşıladı. Törenin ardından fotoğraf çekimine geçildi. Mateparae, çekimlere başlanacağı sırada eşinin elindeki çantayı alarak görevlilere uzattı. Çekimin ardından Jerry Mateparae geriye dönerek çantasını görevlilerden geri istedi. Mateparae’nin bu hassasiyeti Gül çiftini gülümsetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!