Hanginize inanalım

Güncelleme Tarihi:

Hanginize inanalım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 01:09

İki bakanın kuraklığın enerjiye etkisiyle ilgili farklı açıklamaları kafaları karıştırdı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Kuraklık nedeniyle elektrik ithal etmeyi düşünüyoruz”, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun “Sıkıntı yok” açıklamaları üzerine CHP de, “Hangisine inanalım” diye soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kuraklığın enerji sıkıntısına yol açıp açmayacağına ilişkin açıklamaları kafaları karıştırdı. CHP de, “hangisine inanalım” diyerek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Ören, Yıldız’a şu soruları yöneltti: “Yaptığınız açıklamada; ‘Kuraklık nedeniyle özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da baraj sularının azaldığını ve sonuç olarak enerji yetersizliğinin yaşandığından dolayı Bulgaristan, İran ve Gürcistan’dan elektrik ithal etmeyi düşünüyoruz’ diyerek elektrik ithalatı yapılacağını belirttiniz.

Elektriğe Zam gelecek mi

Fakat sizden bir gün sonra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ‘Dicle - Fırat Havzasındaki barajlarımızda yüzde 50’den fazla bir doluluk var. İstediği kadar enerji üretebilir diyerek enerji sıkıntısı olmadığını açıklamıştır” dedi. Birbirinin tamamen aksi yöndeki bu iki açıklamanın hükümetteki uyum sorununu gündeme getirdiğini savunan Ören, “Sayın Bakanların açıklamalarından hangisi doğrudur? Elektrik ithalatının yapılacağı tarihler ve enerji miktarı belirlenmiş midir? Elektrik ithalatı için bütçeden ne kadar kaynak ayrılmıştır? Yaptığınız açıklama, vatandaşlarda elektriğe zam geleceği endişesi yaratmıştır. İthalattan sonra elektriğe ne kadar zam gelecektir?” sorularını yöneltti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!