En son primi Juventus maçında aldı

Güncelleme Tarihi:

En son primi Juventus maçında aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 06:27

Sarı kırmızılı kulüp, profesyonel futbolcuların en önemli teşviği sayılan ‘galibiyete prim’ sistemini kaldırdı.

Haberin Devamı

Galatasaraylı futbolcular, 11 Aralık’taki Juventus maçından bu yana kazandıkları hiçbir maç için para alamadı.

G.SARAY’da başarısızlığın birçok nedeni sayılırken, bunlardan birinin de değişen prim sistemi olduğu dile getiriliyor.
Sarı kırmızılı takımda, maç başına galibiyet primi uygulaması yok. Türkiye Ligi’ndeki birçok takımın aksine Galatasaraylı futbolcular, kazandıkları maçtan sonra prim alamıyor.
Geçtiğimiz yıl iç saha galibiyetine 5 bin dolar dış saha galibiyetine ise 10 bin dolar prim alan Galatasaray’da bu uygulama sezon başında kaldırıldı.

DERBİLERE DE YOK

Profesyonel oyuncuları, teşvik eden en önemli etken olarak gösterilen bu uygulamanın kaldırılması, başarısızlığın ana nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.
Öyle ki Galatasaraylı futbolcular, galibiyet primi olarak son kazançlarını tam 4 ay önce elde etti. Sarı kırmızılı oyuncular 11 Aralık 2013 tarihinde 1-0 kazandıkları ve Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkmalarını sağlayan Juventus karşılaşmasında en son galibiyet primlerini aldılar.
Fenerbahçe derbisinde herhangi bir prim uygulamasına gidilmezken, Beşiktaş derbisinin galibiyet primi ise Chelsea turu ile paket halinde açıklanmıştı. Ancak Galatasaray, İngiliz rakibini geçemediği için futbolcular Beşiktaş derbisinden de prim alamadı.
Yarı finalde Bursaspor’u 5-2 mağlup eden Galatasaray bu maçta da prim alamadı. Oyuncular ancak Türkiye Kupası’nı kazanmaları halinde 5.5 ay sonra prim alacak.

Haberin Devamı

Her takım için itici güç olan galibiyete prim verilmesinden vazgeçilmesinin Galatasaray’daki düşüşte önemli rol oynadığı belirtiliyor.


O tartışma mı istifa ettirdi?

Özerten’in, tartıştığı Aziz Yıldırım ile yapılan ikinci toplantıya katılmasını istemeyen Demirören’e kırıldığı için istifa ettiği belirtiliyor.

FUTBOL Federasyonu Başkanvekili Ufuk Özerten istifa etti. Başkan Yıldırım Demirören, istifayı kabul etmedi ancak Özerten, Ankara’ya gitti. Özerten, Hürriyet’e yorum yapmayacağını söylerken,, Federasyona yakın kaynaklar istifayı, “Kırgınlık” diye yorumladı. Bu kırgınlık ise birkaç ay önceye dayanıyor. Bilindiği gibi Özerten, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım ile TFF binasında tartışma yaşamıştı.
Bu tartışmadan bir süre sonra Aziz Yıldırım’ın TFF’de Demirören ile yaptığı görüşmeye Özerten katılmamıştı. Demirören, toplantıya katılmamasını 1. Başkenvekili’nden rica etmişti. Özerten’in o günden bu yana rahatsız olduğu ve kırgınlık sonucu istifa ettiği söyleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!