Çifçitlere ‘don’ müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Çifçitlere ‘don’ müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 22:41

MART ayı sonunda Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan don hadisesinin ardından hasar tespit çalışmaları devam ederken, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’den açıklama geldi.

Haberin Devamı

Hükümetin özellikle çiftçilerin sigorta yaptıran ve yaptırmayan bütün üreticileri kapsamak üzere 60 ildeki 2013 borçlarının ertelenmesiyle ilgili bir çalışma başlattığını ifade eden Eker, “Şu anda bu borçların ertelenmesiyle ilgili Hazine Müsteşarlığımız gerekli çalışmayı yapıyor. Sayın Başbakanımız tarafından talimat verildi ve ilgili departmanlarımız bununla ilgili çalışıyor” dedi. Toplamda 700 bin civarındaki üreticiye 2013 yılı içinde 18 milyar 300 milyon lira civarında kredi kullandırıldığını ifade eden Bakan Eker, “Bunların hepsi aynı şekilde don afetine maruz kalmış değil, bunlar hesaplanıyor ve bunların borçlarının 1 yıl süreyle ertelenmesi gündemde” dedi.

DON SİGORTA KAPSAMINDA

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gündem Mart ayının son günü ile Nisan ayının ilk 3 gününde Türkiye genelinde bir don olayının yaşandığnı belirterek, “Bununla ilgili hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Ancak, bildiğiniz gibi don, sigorta kapsamında. Birçok doğal afet bakanlığımız, hükümetimiz döneminde çıkarılan yasayla ve devlet tarafından da yüzde 50’si sübvanse edilmek suretiyle destekleme kapsamına alınmış durumda. Tarım sigortaları kapsamında meydana gelen don zararlı hasar tazminatları kesin ekspertizlerden sonra en kısa süre içerisinde ödenecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!