AK Parti önergesini geri çekti, görüşme ertelendi

Güncelleme Tarihi:

AK Parti önergesini geri çekti, görüşme ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 17:33

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları çerçevesinde haklarında TBMM'de soruşturma önergesi verilen dört eski bakanın durumu hakkında bugün çok önemli iki gelişme art arda geldi;

Haberin Devamı

Önce, eski bakanlar hakkındaki önergelerin 24 Nisan Perşembe günü yapılması planlanan görüşmeleri haftaya ertelendi. Ardından da, AK Parti dört eski Bakan hakkında vermiş olduğu soruşturma önergesini geri çektiğini açıkladı.

AK PARTİ: "DAHA KAPSAMLI ÖNERGE VERECEĞİZ"

AK Parti'nin önergesini geri çekmesine ilişkin gerekçeyi de Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın açıkladı. Aydın, önergenin "daha kapsamlı hale getirilmek için geri çekildiğini" söyledi.

CHP VE AK PARTİ'NİN FARKLI ÖNERGELERİ

Eski Bakanlar hakkında hem CHP, hem de AK Parti soruşturma komisyonu kurulması için önerge vermişlerdi. Ancak her iki partinin önergeleri çok farklıydı.
CHP, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında, her eski bakan için ayrı önerge verirken, AK Parti dört bakan için tek bir soruşturma önergesini TBMM'ye sunmuştu.
CHP'nin verdiği soruşturma önergelerinde eski bakanlar hakkında fezlekelerde yer alan tüm iddialar bulunurken, AK Parti'nin verdiği soruşturma önergesi sadece "görevi kötüye kullanma" üzerine kurulmuştu.

Haberin Devamı

AK PARTİ: ÖNERGEDE BAKANLAR HAKKINDA TÜM İDDİALAR YER ALACAK

AK Parti'nin önergesi kamuoyunda "eksik olduğu" ve eski bakanlar hakkındaki tüm iddiaları içermediği gerekçesiyle, eleştirilmişti. AK Parti Grup Başkan Vekili Aydın, bu eleştiriler ışığında yeni bir soruşturma önergesi hazırlanacağını, bu kez önergenin dört bakan hakkındaki tüm iddiaları kapsayacağını açıkladı.

Meclis İçtüzüğü uyarınca, Meclis Soruşturması açılıp açılmaması hakkında yapılacak görüşmelerin günü, önergenin verilişinden itibaren bir ay içinde görüşülüp karara bağlanacak şekilde, bir özel gündem halinde Danışma Kurulu’nun teklifi üzerine Genel Kurulca tespit ediliyor.

TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak görüşmelerin ardından, eski bakanlar hakkında Meclis soruşturması açılıp açılmamasına Genel Kurulca gizli oyla karar verilecek.

AK Parti önergesini geri çekti, görüşme ertelendi
TARİHİ GÖRÜŞME ERTELENDİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!