Dev projedeki hisselerini devretti

Güncelleme Tarihi:

Dev projedeki hisselerini devretti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2014 01:52

İstanbul Üniversitesi personeli için geliştirilen Unikonut Ispartakule Evleri'nin yüklenici firması Yeni Doğuş İnşaat'ın iflas erteleme talebi ile inşaatın durmasının hemen ardından önemli bir gelişme yaşandı. Yeni Doğuş İnşaat, söz konusu projedeki hisselerinin yüzde 99'unu başka bir inşaat firmasına devretti.

Haberin Devamı

hurriyet.com.tr'nin bugün 'Hocalara kötü haber' diye gündeme getirdiği Yeni doğuş İnşaat'ın iflas erteleme talebinin ardından bugün akşama doğru Emlak Konut GYO'dan önemli bir açıklama geldi.

Emlak Konut GYO tarafından yapılan açıklamada, Yenidoğuş İnşaat'ın Unikonut projesindeki hisselerinin yüzde 99'unu İsfat Mimarlık Mühendislik İnşaat'a devrettiği belirtildi. Böylece Yeni Doğuş'un sadece yüzde 1'lik hissesi kaldı.

Dev projedeki hisselerini devretti
ŞİRKET ZORA GİRDİ PROJELER YARIM KALDI

ÜNİVERSİTE PERSONELİ EV ALDI
2009’da vergi rekortmenleri listesinde yer alan şirketin yüklenicisi olduğu iki büyük proje bulunuyordu. Anılan projelerden ilki, İstanbul Üniversitesi personeli için geliştirilen Unikonut Ispartakule Evleri… 361 dairenin bulunduğu projenin temel atma töreni Temmuz 2011’de İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet’in de katılımı ile yapılmıştı. Bu yılın ortasında teslim edilmesi beklenen evler tamamlanmayı bekliyor. Hazırlanan bir değerleme raporuna göre inşaat yüzde 60 seviyesinde.

Haberin Devamı

MATBACILLAR TAŞINMAYI BEKLİYOR
Tamamlanmayı bekleyen diğer büyük proje ise 550 dükkandan oluşan 3. Matbaacılar Sitesi. Söz konusu sitede işlerin yüzde 90’ının tamamlandığı belirlendi. Sitenin tamamlanması durumunda, dağınık durumdaki matbaacı esnafının buraya taşınması bekleniyor.

Yeni Doğuş İnşaat 45 milyon liralık borçla iflas ertelemesine başvurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!