2.164 kadına tarama

Güncelleme Tarihi:

2.164 kadına tarama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 01:42

İZMİR Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’nin kişisel olarak yürüttüğü “Annem Kanseri Yendi” projesi kapsamında 2012’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile alınarak, Sağlık Bakanlığı’na hibe edilen mobil mamografi aracı, özellikle kırsaldaki kadınlara ulaşmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Kısa süre önce projenin Manisa ayağı da tamamlandı. 12 ilçede, yaş ortalaması 48 olan 2 bin 164 kadında kanser taraması yapıldı. 5 kadında ileri tetkik uygulandı ve kanserli hücre belirlenen 2’si tedaviye alındı.
Kestelli, Manisa’nın şimdiye kadar projeyi uygulayan en başarılı il olduğuna dikkat çekerek, “Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Sorumlu Hekimi Gül Yorgancıgil, Merkez Efendi Devlet Hastanesi Patoloji Ünitesi çalışanları, Ticaret ve Sanayi Odası, İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy’la projeye emek veren herkese teşekkür ederim. Kanser şüphesi tespit edilen 5 kadın, hayatlarını bu kişilere borçludur. Umarım, kadınlarımız en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!