Beyaz altın için ilk adım

Güncelleme Tarihi:

Beyaz altın için ilk adım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 02:13

İçerdiği besin maddeleri ve ekonomik getirisiyle “beyaz altın” olarak nitelenen kültür mantarı, önemli bir gelir kapısı haline geldi.

Haberin Devamı

Keçiören’de kadın çiftçilerin kültür mantarı yetiştiriciliğine yönlendirilmesini sağlamak amacıyla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce örnek bir çalışma başlatıldı. Müdürlük, Güzelyurt Mahallesi’nde yaşayan Zübeyde Öztürk’e mantar kompostu ve üst toprağı temin etti. Öztürk, eskiden ahır olarak kullanılan alanda 600 kilogramlık mantar üretimi hedefliyor. Haymana’dan getirilen 100 mantar kompostu ve üst toprağı teknik personelce Öztürk’e teslim edildi. Ekip, nisan ayının sonunda alınacak ilk ürünleri beklenmeye başladı.

KADIN PROJELERİNE ÖNCELİK

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, içerdiği besin değerleri yönünden önemli bir gıda maddesi olan kültür mantarının yetiştiriciliğine önem verdiklerini belirterek, bodrum, eski ahırlar gibi atıl durumdaki yapıların mantar üretiminde kullanılarak ekonomiye kazandırılabileceğini söyledi. Tarım sektörüne yön verenlerin kadın çiftçiler olduğuna dikkat çeken Temel, bu nedenle kadın çiftçilere yönelik projelere daha fazla destek ve teşvik verildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!