Manisa'da festival zamanı

Güncelleme Tarihi:

Manisada festival zamanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 01:42

MANİSA’da, 474’üncü Uluslararası Mesir Macunu Festivali, sergi açılışıyla başladı. Gün boyu farklı etkinliklerin yapılacağı kentte, çeşitli gruplar gösterileriyle festivale renk kattı. Festivalin ilk gününde Rafet El Roman, Yusuf Güney ve Ezo’nun hayranlarıyla buluşacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Manisa’nın tarihi ve kültürel miraslarından olan ve UNESCO’nun ’Somut Olan Kültürel Miraslar’ listesine giren Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nin bu yıl 474’üncüsü kutlanmaya başlandı. 22-27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin ilk günü ’Hırvatistan’ın Dünya Mirasları’, "Kundal-Tacikistan Halk Sanatı Tabloları’, ’Ressamlar Gözüyle Manisa’ ile ’Karikatürlerle Mesir’ adlı fotoğraf, karakalem ve resim sergisinin açılışıyla start aldı. Kültür Sitesi Fuayesi’ndeki 4 serginin ortak açılışına, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile daire müdürleri katıldı.

Haberin Devamı

Manisada festival zamanı

İstanbul’dan gelen Ada Medya’ya bağlı 15 kişilik ’Pozitif Ol’ adlı ekip, giydikleri kıyafetler ve yaptıkları gösterilerle festivale renk kattı. Bazı ekip üyeleri ayaklarına taktıkları protez bacak ile vatandaşların arasına karıştı. Trafikte durdurdukları sürücüler ile fotoğraf çektiren grup üyeleri, şaşkınlık yarattı. Üzerlerine padişah ve sultan kıyafetleri giyen İzmir sokak sanatçıları da canlı heykel performansı ile yoğun ilgi topladı.

Yaptığı konuşmada Mesir Macunu’nun şifa özelliğinin yanında paylaşım özelliğinin de olduğunu belirten Vali Savaş, "Artık bu paylaşım özelliğini ulusal boyuta değil, uluslararası boyuta taşıdık. Çeşitli ülkelerden gelen yabancı misafirlerimiz Mesir’in coşkusunu bizimle paylaşıyor, kendilerini Türk vatandaşlarımıza daha iyi anlatıyor" dedi. Konuşmanın ardından Vali Savaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün ve beraberindeki protokol üyeleriyle serginin açılış kurdelesini kestikten sonra resimleri, fotoğrafları inceledi.

Manisada festival zamanı

Haberin Devamı

Sergi açılışı ile başlayan 474’üncü Uluslararası Mesir Macunu Mesir Festivali çeşitli meydanlarda yabancı ülkelerden gelen halk oyunu gösterileri ile gün boyu devam etti.

Festivalinin ilk gününde 21’incisi düzenlenen Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın açılışının yapılacağı, bu yıl ilki düzenlenen Mesir Macunu’nun şifasının ön plana çıkarılacağı ’Mesir Dünya Geleneksel Sağlık’ günlerinin vatandaşlarla buluşacağı kaydedildi.

Bugün saat 18.00’de ’Hoşgeldin Mesir Festivali Kortej Yürüyüşü’nün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda Rafet El Roman, Yusuf Güney ile Ezo’nun konseriyle festivalin süreceği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!