Vali Demir, görme engelli öğrenciler ile salıncağa bindi

Güncelleme Tarihi:

Vali Demir, görme engelli öğrenciler ile salıncağa bindi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 01:42

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Görme Engelliler Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikte, öğrenciler ile salıncağa bindi.

Haberin Devamı


Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından organize edilen "Bizim Arabamız" projesi kapsamında, Nilgün Schmidt'in bağışladığı 35 bin avro ile ?Denizli Görme Engelliler Ortaokulu'na araç alınması dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Demir, Almanya'daki bir yardım vakfının bağışladığı parayla alınan teknoloji aletleri sayesinde öğrencilerin ders sırasında interaktif bilgi sahibi olduğunu anlattı.

Yapılan yardımlarla okula minibüs, 14 led televizyon, 3 küçük buzdolabı, fırın, ocak, aspiratör, 23 bilgisayar ve masası ile 10 monitör alındığını ifade eden Demir, "Bu yardım, parasal değerin ötesinde, dünyanın bir ucunda yaşayan insanların buradaki çocuklara sahip çıkması ve destek olması bakımından son derece önemlidir. Gördüğümüz gibi çocuklarımız yeteneklerini sergiliyor ve çok başarılılar" dedi.

Haberin Devamı

Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Himmetli ise öğrenciler için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

"Yardımlar öğrencilerin görmeyen gözlerine ışık oldu" diyen Himmetli, araç bağışıyla birlikte öğrencilerin çevre inceleme ve sosyal faaliyet gezilerine rahatlıkla gidebileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Demir, bağışlanan aracın anahtarını okul yetkililerine teslim etti.

Vali Demir ve protokol üyeleri, törenin ardından, öğrencilerle birlikte bahçeye inerek parktaki salıncağa bindi. Öğrencilerin söylediği şarkılara eşlik eden Vali Demir, bir süre salıncakta sallandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!