Alman rapçiyi yine öldürdüler

Güncelleme Tarihi:

Alman rapçiyi yine öldürdüler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 16:31

Almanya’nın başkenti Berlin’den savaşmak için Suriye’ye giden ve Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli radikal gruba katılan ‘Deso Dogg’ lakaplı rapçi Denis Mamadou Gerhard Cuspert’in geçen pazar günü çatışmada öldüğü öne sürüldü. Cuspert'in Türkiye'de intihar saldırısında bulunacağı haberleri daha önce basında yer almıştı.

Haberin Devamı

İddiaya göre, El Nusra Cephesi’nin IŞİD’e düzenlediği çifte intihar saldırısında 16 kişi öldü. Bunlardan biri de Abu Talha al-Almani isimli biriydi. Cihatçı internet forumlarında Al-Almani’nin ‘şehit olduğu’ açıklaması yapıldı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden Rami Abdülrahman da AFP Ajansı’na yaptığı açıklamada, Haseke eyaletinin Deyz ez Zur kenti yakınlarında düzenlenen saldırıda 16 IŞİD mensubunun öldüğünü doğruladı.

Abdülrahman’a göre ölenler arasında Ebu Talha diye bilinen savaşçı da var. Ancak daha önce de öldüğü yolunda haberler gelen Deso Dog’un gerçekten saldırıda hayatlarını kaybedenler arasında olup olmadığı bilinmiyor.

Alman rapçiyi yine öldürdüler

Haberin Devamı

2 YIL ÖNCE ALMANYA’DAN AYRILMIŞTI
Ganalı ve Alman bir ailenin oğlu olan ve Almanya’dan geldiği için “El Almani” diye anılan Denis Cuspert’in 2013’ün Eylül ayında bir hava saldırısında yaralandığına, Kasım ayında ise öldüğüne dair haberler çıkmıştı.

Berlin’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg semtinden olan Cuspert, propaganda amaçlı bir ilahiyle ortaya çıkmıştı. İki yıl önce Almanya’dan ayrılıp Mısır ve Libya’da Cihatçı çevrelerle buluşan oradan da Suriye’ye geçen Cuspert, “Bu ilahi, dünyadaki bütün mücahitlere ve kafirler ve Angela Merkel’e. Bombalar yağmaya başladığında şehit olmak istiyoruz. Bize cennetini nasip et” sözleriyle dikkat çekmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!