4 aylık bebeğin ölümüne soruşturma

Güncelleme Tarihi:

4 aylık bebeğin ölümüne soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 12:23

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde 4 aylık Rabia bebeğin, sağlık ocağında karma aşı yapılmasından 2 saat sonra hayatını kaybetmesi üzerine soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Olay, Reşadiye Mahallesi Şehit Pilot Ulaş Türk Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre 33 yaşındaki Resmiye Ünek, 4 aylık kızı Rabia’ya sağlık ocağından karma aşı yaptırdıktan sonra evine geldi. Ünek, bebeğine mamasını yedirdikten 2 saat sonra morardığını görerek 112 Acil servis ambulansını çağırdı. İlk müdahalesi evinde yapılan Rabia bebek Çorlu Devlet Hastanesi’ne getirildiğinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Bebeğinin öldüğünü duyunca sinir krizi geçiren anne Resmiye Ünek, "Öğle saatinde kızımı alarak sağlık ocağına götürdüm. Aşı sonrasında eve geldik. Sonra mamasını verip yatırdım. Bir süre sonra bebeğin yanına geldim. Morarmış gibiydi nefes alıp vermediğine baktım. Anlayamadım daha sonra ambulansa haber verdim. Hastaneye geldiğimizde hayatını kaybetmişti. Canım bebeğim, güzel bebeğim" diyerek gözyaşı döktü.

BABA, ACI HABERİ ÇALIŞIRKEN ÖĞRENDİ

Kırklareli’nin Demirköy İlçesi’ndeki ormanda odun kesme işinde yevmiyeli işçi olarak çalışan 35 yaşındaki baba Sedat Ünek ise acı haberi alarak Çorlu’ya geldi. Hastanede gözyaşlarına boğulan baba Ünek, "Kırklareli’nde çalıştığım için öğle saatlerinde eşimi aradım. Canım çok sıkılıyordu, ancak ulaşamadım daha sonra da bu acı haberi aldım. İçim yanıyor. Benim canımı aldılar, canım gitti. Rabia bebeğim gitti" şeklinde konuştu.

Savcılık incelemesinin ardından Rabia bebek, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp kurumuna gönderildi.

"BEBĞİN ÖLÜMÜ AŞIDAN OLAMAZ"

4 aylık Rabia bebeğin ölümünün ardından Çorlu Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili inceleme başlattı. Bebeğin ölümü İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun sonunda netleşeceğini ifade eden Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, "Bebeğin ölümünün aşıdan olması mümkün değildir. Bebek mama verildikten sonra yatırılması var. Bunun için sadece şunu söyleyebiliriz ölümün aşıdan olmadığı kesindir" diye konuştu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!