Kumar bağımlılarına ücretsiz hizmet

Güncelleme Tarihi:

Kumar bağımlılarına ücretsiz hizmet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 13:23

Almanya'da kumar makineleri bağımlılarının yüzde 40'nın göçmen kökenli, bunların büyük bölümünün de Türkiye kökenliler olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Almanya'da son zamanlarda kumar makinesi işleten şirketlerin sayısının artması, kumar bağımlılarının sayısının da artacağı endişesine yol açıyor.

BAĞIMLI TÜRK SAYISINDA ARTIŞ VAR

Federal İstatistik Dairesi, ülke genelinde kumar makinelerine para atan ve şans oyunları oynayan Türklerin sayısında artış olduğunu açıkladı. Kumar ve şans oyunları bağımlılarının yüzde 40'nın göçmen kökenli olduğu açıklanırken, bunların büyük oranının ise Türkiye kökenlilerin oluşturduğu belirtildi.

ÇABUK ZENGİN OLMA İSTEĞİ

Uzmanlar şans oyunlarına yönelmenin en önemli ve etkili faktörlerinin işsizlik ve borçlu olma olduğuna dikkat çekerken, çabuk zengin olma isteği de kumar bağımlılığını tetiklediğinin altını çiziyor.

Yetkililer şans oyunlarına eğilimli olanları uyararak “Kumarhane sahipleri kira, personel ve diğer maliyetleri üstleniyor. Bir de kar etme durumundalar. Bu da şu demektir; işletme sahipleri oynayanlara ödediklerinden daha çok almalılar ki tüm bu hedeflerine ulaşsınlar. Oyun oynayanlar kazandıklarını mutlaka tekrar kaybederler. Çünkü kazandığında bir daha kazanma isteğiyle oynamaya devam ederler. Bazen de kaybettiğini yeniden kazanma umuduyla oynamayı sürdürür ve çoğu zaman da daha büyük miktar da paralar yitirilir. Bu bir döngü olarak sürer ve oynayanlarda bağımlılık, dolayısıyla bir hastalık durumu yaratır.”

ÜCRETSİZ DANIŞMA

Şans oyunları bağımlılarına yardım amacıyla Frankfurt'ta Protestan Kilisesi himayesinde hizmet veren Şans Oyunları Bağımlılarına Danışma Merkezi kuruldu.

Merkezin bünyesinde kurulan 0800 326 47 62 numaralı Türkçe telefon hattında oyun bağımlılarına ücretsiz danışma hizmeti sunuluyor. Şans oyunlarından kurtulmak isteyen bağımlılar, Türkçe konuşan uzmanların danışmanlık yaptığı bu merkeze başvurabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!