Çanta hassasiyeti

Güncelleme Tarihi:

Çanta hassasiyeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 12:01

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Yeni Zelanda Genel Valisi Korgeneral Sir Jerry Mateparae'yi törenle karşıladı. Tören boyunca havadan kayıt yapar multikopter dikkat çekti. Fotoğraf çekimi sırasında Mateparae'in çanta hassasiyeti ise Gül çiftini gülümsetti.

Haberin Devamı

Mateparae'nin makam aracına Çankaya Köşkü'ne girişinden tören alanına kadar, Türkiye ve Yeni Zelanda bayrakları ile tarihteki bağımsız 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan atlılar eşlik etti. 21 pare top atışı eşliğinde iki ülke milli marşlarının çalındığı törende, Mateparae Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören kıtasını selamladı.

EŞİNİN ÇANTASINI GÖREVLİLERE UZATTI

Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile Mateparae'nin eşi Janine Mateparae'nin de bulunduğu törenin ardından, fotoğraf çekimine geçildi. Mateparae, çekimlere başlanacağı sırada eşinin elindeki çantayı alarak görevlilere uzattı. Çekimin ardından bayan Mateparae geriye dönerek çantasını görevlilerden geri istedi. Mateparae’nin bu hassasiyeti Gül çiftini gülümsetti.

Haberin Devamı

GÜL’E HAVADAN TAKİP

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül artık havadan takip ediliyor. Foto film merkezi tarafından ekibi ile birlikte kiralanan multicopter, hem havadan görüntü alıyor hem de fotoğraf çekiliyor. İlk kez Cumhurbaşkanın bisiklete bindiği, 50. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu tanıtım programında kullanılan multikopter, Köşk yetkililerinden tam puan aldı. Görüntüleri Gül’e de izledi. Gül’ün memnun kalınması üzerine aracın kullanılmasına karar verildi. Gül’ün bundan sonraki programlarında da multicopter kullanılacak, alınan görüntüler ve fotoğraflar basınla da paylaşılacak. Bu sistemin güvenlik amacıyla da kullanılmasının gündeme geldiği, bu konuda da bir çalışmanın yapıldığı öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!