Ligde kalma mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Ligde kalma mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 11:39

Spor Toto 3. Lig'de sezonun bitimine 2 hafta kala "yükselme" ve "ligden düşmeme" mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor.

Haberin Devamı

Ligde 32. hafta, hafta sonu yapılan maçlarla tamamlanırken, direkt Spor Toto 2. Lig'e yükselecek ve Amatör Bölgesel Lig'e düşecek takımların kesinleşmemesi, heyecanı son iki haftaya taşıdı. 1. Grup'ta Ümraniyespor, Spor Toto 2. Lig'e çıkmayı garantilerken 2. ve 3. Grup'ta direkt lig atlayacak takım henüz netlik kazanmadı.

Hafta sonu yapılan maçların ardından 69 puanla liderliğini sürdüren Ümraniyespor, 2. Lig'e direkt yükselme hakkını elde eden ilk takım oldu. En yakın takipçisiyle puan farkını 12'ye çıkaran ekip, hem şampiyonluğunu ilan etti hem de gelecek sezon 2. Lig'de mücadele etme hakkı kazandı.

Batman Betrolspor'un 57 puanla ilk sırada yer aldığı 2. Grup'ta, 56 puanlı Düzyurtspor'un yanı sıra 53'er puanı bulunan Hacettepe, Çorum Belediyespor, Elibol Sandıklıspor ve Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un şampiyonluk şansı hala devam ediyor.

3. Grup'ta da durum pek farklı değil. 63 puanla lider durumdaki Keçiörengücü'nün yanı sıra 58 puanla Yeni Diyarbakır ile son iki hafta galip gelmeleri durumunda averaj hesabına kalacak 57'şer puanlı İstanbulspor ve Menemen Belediyespor'un da şampiyonluk şansı bulunuyor.

Haberin Devamı

Düşme hattındakiler

Spor Toto 3. Lig'de son iki hafta, ligde kalma mücadelesi veren takımlar için de bir hayli zor geçecek. 1. Grup'ta Siirtspor ile Belediye Bingöl'ün Bölgesel Amatör Lig'e düşmesi kesinleşti. Bu grupta ligden düşecek son takım ise henüz netleşmedi. Ligin son iki haftasında 36 puanla 15. sıradaki Adliyespor ve 33 puanla 16. sıradaki Adıyamanspor'un arasında kıyasıya bir "düşmeme" mücadelesi yaşanacak.

Ünyespor ve Elazığ Belediyespor'un düşmesinin kesinleştiği 2. Grup'ta ise 39 puanla 13. sırada yer alan 68 Yeni Aksarayspor, 36'şar puanla 14 ve 15. sıralardaki Sakaryaspor ve Balçova Belediyespor, 34 puanla 16. olan Çıksalın Spor, son iki hafta düşmemek için ter dökecek. Öte yandan 40'ar puanlı Maltepespor ve Orhangazispor ise herhangi bir puan eşitliği durumunda, düşmemek için averaj hesabına ihtiyaç duyacak.

3. Grup'ta da düşme hattındaki son takımın belirlenmesi, son iki haftaya kaldı. Bafraspor ve Kocaelispor'un düşmesinin garantilendiği grupta, 38 puanla 14. sıradaki Arsinspor, 37 puanla 15. olan Belediye Vanspor ve 33 puanla 16. sıradaki Yimpaş Yozgatspor, son maçlarına "düşmemek" için çıkacaklar. Ayrıca 39'ar puanlı 12. ve 13. sıralardaki Kayseri Şekerspor ve Şekerspor, olası bir puan eşitliği durumunda averaj hesabına kalacak iki takım olacak.

Statü

Haberin Devamı

Spor Toto 3. Lig'de statüye göre çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarda 16, 17 ve 18. sıraları alan 3'er takım Bölgesel Amatör Lig'e düşüyor. Gruplarında 1. olanlar Spor Toto 2. Lig'e yükselirken, 2, 3, 4 ve 5. sırayı elde eden takımlar Spor Toto 2. Lig'e yükselecek son 3 takımın belirleneceği play-off müsabakalarına katılma hakkı elde ediyor.

Play-off'larda kurayla eşleşen ekipler, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından belirlenecek tarafsız saha veya sahalarda, tek maç eleme usulüne göre karşılaşıyor ve her grupta ayrı ayrı oynanan play-off'ların final maçlarını kazanan 3 takım daha Spor Toto 2. Lig'e yükselme hakkı kazanıyor.

Play-off'larda müsabakaların normal süreleri berabere sonuçlanırsa, 15'er dakikalık iki uzatma devresi oynanıyor. Uzatma devresinde gol atılamazsa, kazanan takım penaltı noktasından yapılacak vuruşlar sonucunda belirleniyor. Öte yandan Bölgesel Amatör Lig müsabakaları sonunda 9 takım, profesyonellik kriterlerini karşılamaları şartıyla Spor Toto 3. Lig'e yükseliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!