Dalaman'da kimyasal mücadele

Güncelleme Tarihi:

Dalamanda kimyasal mücadele
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 10:58

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nde, tarım arazisi ve meraları istila ederek zarar veren çekirgelera karşı toplam 125 dekarlık alanda verilen kimyasal mücadele tamamlandı.

Haberin Devamı



Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, geçen 1 Nisan'da, çayır, mera, tarla ve yem bitkilerinin sapları ile çok yıllık bitkilerin yeni sürgünlerini ve yapraklarını yiyerek zarar veren çekirgelere karşı kimyasal mücadele başlatıldı. Bu kapsamda, büyükşehir olan Muğla'nın mahalleye dönüştürülen köyleri Kapukargın, Hurma, Kızılağaç, Dalamancık, Menevişlik, Alemli, Eşekbeleni, Belenkirse, Namazlık, Şerefler Mahallesi'nin Kille ve Boynozbükü Mevkileri ile Kapıdağı Yarımadası'nda çekirgelerin yumurtadan çıkmaya başlamasıyla birlikte her gün ilaçlama yapıldı. Toplam 125 dekarlık alanda, 20 gün süren mücadele tamamlandı.
Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz, Bakanlığımızca devlet yardımı mücadelesi programına alınan çekirgeler, ısırgan ve çiğneyici özelliğiyle mera ve tarım alanlarına zarar verirler. Yumurtalarını kümeler halinde bırakan çekirgelerin nimfleri yıllara göre değişiklik göstermekle beraber, Nisan başlarında çıkar ve çıkmaz bitkilere saldırırlar. Çekirge istilası çok tehlikeli olmakla beraber toprak işlemenin ve zirai mücadelenin yapılmadığı mevkilerde popülasyonu her yıl artabilir. Bu nedenle etkli bir mücaale yürütülmesi gerekir. Biz de bu nedenle ilaçlama yaparak gerekli tedbirimizi aldık" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!