Artık Ankara'nın et borsası var

Güncelleme Tarihi:

Artık Ankaranın et borsası var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 01:38

Ankara Ticaret Borsası (ATB) tarafından yapımı tamamlanan Et Borsası Teşhir ve Satış Salonu’nun tanıtımı, dün düzenlenen toplantıyla birlikte gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, AB standartlarında inşa edilen Türkiye’nin ilk ve tek et teşhir ve satış salonuna sahip olan ATB Et Borsası’nın toplamda 15 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulduğunu ifade ederek, “Tesislerimize kurulan son teknoloji sistemler sayesinde hem mali açıdan hem sağlık açısından kaçağı minimize ediyoruz” diye konuştu.

TÜCCARIN İHTİYACI ELİNİN ALTINDA

Etlerin tesislere girerken son teknoloji kartlı sistem sayesinde mutlaka kayıt altına alındığının ve veterinerler tarafından kontrol edildiğinin altını çizen Yavuz şöyle devam etti:
“Kayıt altına alınmayan 1 kg et bile buraya giremiyor. Bu sayede hem mali olarak hem de hijyenik olarak kaçağın önüne geçiyoruz. Tesiste 41 adet çalışma ofisi, biri şoklama olmak üzere üç adet soğuk hava deposu ile et parçalama ünitesi de bulunuyor. Eğitim salonları, mescid, banka ve kafeterya gibi birçok imkan sayesinde tüccarın ihtiyacı olan herş ey tesislerde elinin altında bulunuyor.”

Haberin Devamı

YÜZDE 44 TASARRUF SAĞLIYOR

ATB Et Borsası’ndaki soğutma sistemlerinin kurucusu Akan Soğutma Sanayi Şirketi’nin sahibi Murat Akan, tesislere kurulan soğutma sisteminin son teknoloji olduğunu belirterek, “Yüzde 44 enerji tasarrufu yapan bir soğutma sistemi kuruldu. Arızalara karşı 24 saat boyunca izlenebiliyor. Tesislerdeki sıcaklığı ne olursa olsun 12 derecede sabit tutma kapasitesine sahip. Şoklama ünitesi, 2 tane donuk muhafaza, 2 tane de taze muhafaza ünitesi sayesinde de soğuk zincirinin bozulmadan et satışının gerçekleşmesini sağlıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!