3 gelinden 1’i çocuk

Güncelleme Tarihi:

3 gelinden 1’i çocuk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:43

Antalya’da düzenlenen 21’inci Uluslararası Cinsel Sağlık Kongresi’nde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Oto, çocuk yaştaki evliliklerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’da çocuk yaşta evlilik yapmış 300 kadınla yaptıkları araştırmayı anlatan Prof. Dr. Oto, bir sunum yaptı.

Haberin Devamı

İŞÇİ OLUYORLAR

Prof. Dr. Oto, “Çocuk yaşta evlendirilenler, gelin olarak gittikleri evde gelin olmaktan çok, mevsimlik işçi olarak çalıştırılan, cinsel, ekonomik anlamda hizmet eden bireyler haline dönüşüyor” dedi. Prof. Dr. Oto, evlendirilenlerin tüm yaşamları boyu sosyal, ekonomik, cinsel açıdan büyük mağduriyet yaşadığını belirtti.

YOKSUL KESİMDE YAYGIN

Prof. Dr. Oto, şöyle devam etti: “Genel olarak Türkiye’de her 3 evlilikten birinin çocuk yaşta yapılıyor. Bu oran Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde özellikle yoksul kesimlerde daha fazla. Çocuk gelin sorunu bütün yaşam boyunca travmatik bir durum yaratıyor. En başta çocuk rızası olmadan cinsel istismara maruz bırakılıyor. Gittiği aile içerisinde şiddet görüyor.” Oto, ayrıca çocuk yaştaki damatların ikinci evlilik yapma düşüncesinde olduklarını ve bunun eşleri mağdur ettiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!