Tecavüzcüyü öldürmenin cezası: İdam

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzcüyü öldürmenin cezası: İdam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:01

İRAN’da, tecavüzcüsünü öldürdüğü için şeriat kanunlarına göre idama mahkûm edilen kadının cezasının bir ay içerisinde infaz edileceği açıklandı.

Haberin Devamı

26 yaşındaki dekoratör Reyhaneh Jabbari, 2007 yılında, eski istihbaratçı Morteza Abdolali Sarbandi’nin kendisine tecavüz etmeye çalıştığını, kendisini korumaya çalışırken kaza sonucu adamı öldürdüğünü savunuyor.

AVUKATSIZ İTİRAF

Yedi yıl önce yaşanan olayda Sarbandi, o dönem henüz 19 yaşında olan Jabbari’yi ofisini dekore etmesi için tuttu. Ve genç kadının iddiasına göre, evine çağırarak burada saldırdı ve tecavüze kalkıştı. Jabbari de, Sarbandi’yi bıçaklayarak öldürdü. Jabbari, iki ay Tahran’daki Evin Cezaevi’nde tutuldu ve ne ailesi ne de avukatıyla görüştürüldü. Sorgusunda suçunu itiraf ederken Jabbari’nin yanında avukatı bulunmuyordu.

BM DEVREYE GİRDİ

Mahkeme, iddialarını geri çekmezse, genç kadının infazı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. İnfazın yakında yapılacağı haberi, dava için kritik delillerin göz önünde bulundurulmadığına inanan Birleşmiş Milletler ve İnsan Hakları Örgütlerini de harekete geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!