Güreşte madalya heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Güreşte madalya heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 09:14

Yıldızlar serbest stilde Türk Milli Takımı, Azerbaycan Güreş Federasyonu Kupasının üçüncü gününde 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Haberin Devamı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de süren turnuvada bugün 42, 46, 50, 54, 58, 63, 69, 76, 85 ve 100 kilo müsabakaları yapıldı. Türk Milli Takımından 69 kiloda mindere çıkan Osman Göçen, tüm karşılaşmaları kazanarak finale çıktı. Osman Göçen, finalde Azeri rakibi Fuad Memmedov'u da mağlup ederek, altın madalya kazandı.

Aynı kiloda yarı finale yükselen Fazlı Eryılmaz, bu turda mağlup oldu. Türk güreşçi, repesaj maçında da Azeri rakibine yenilerek, madalya şansını kaybetti. 58 kiloda Ali Çam, önce Gürcü daha sonra ise Türk Milli Takımı'ndan Hasan Kaya'yı mağlup ederek finale çıktı. Finalde Azeri rakibi Mahir Emiraslanov'a yenilen Türk sporcu gümüş madalyada kaldı. Hasan Kaya ise Gürcü rakibi ile çıktığı repesaj maçında yenilerek, turnuvayı madalyasız bitirdi.

76 kiloda Muratcan Solmaz, ilk maçını kazansa da yarı final maçında Azeri rakibine yenildi. Repesaj karşılaşmasında Türk Milli Takımı'ndan Eyüp Sayan ile mücadale eden Muratcan Solmaz, rakibine yenilerek, elendi. Eyüp Sayan ise bronz madalya kazandı. 85 kiloda Semih Yazıcı, yarı finale kadar yükselmesine rağmen bu turda karşılaşmada ev sahibi Azeri rakibine mağlup oldu. Semih Yazıcı repesaj maçında diğer bir Azeri sporcuyu yenerek, bronz madalyanın sahibi oldu. Aynı kiloda Gürkan Nurol ise ilk maçında Rus rakibine yenilerek, turnuvaya veda etti.

Turnuvada serbest stilde 6 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Azerbaycan takımını birinci oldu. Turnuvada, Gürcistan ikinci, Macaristan ise üçüncülüğü elde etti. İran takımı dördüncü sırayı alırken, Türkiye ise 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile serbest stilde beşinci sırada kaldı. Turnuvaya, Türkiye'nin yanı sıra Belarus, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, İran, Tacikistan, İsviçre, Macaristan, Litvanya, Gürcistan ve Kırgızistan katılıyor.

Azerbaycan Güreş Federasyonu Kupası, yarın gençler serbest stildeki karşılaşmalarından sonra sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!