Yalova seçimi iptal

Güncelleme Tarihi:

Yalova seçimi iptal
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:43

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AK Parti’nin itirazı üzerine 30 Mart yerel seçimlerinde 7 kısıtlı (oy kullanma yeterliliği olmayan) vatandaşın oy kullandığı gerekçesiyle Yalova Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline karar verdi. Seçimi CHP’li aday Vefa Salman 6 oy farkla kazanmıştı. Seçim 1 Haziran’da tekrarlanacak.

Haberin Devamı

YSK daha önce de Eskişehir Mahmudiye seçimini kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı gerekçesiyle iptal etmişti. AK Parti’nin Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada YSK’nın, seçimleri iptal edeceğini söylemişti. Koçal, “Bugün yarın seçim iptal olacak. Malum 6 oy farkla sonuçlandı. Zihinsel engelliler, askerler, seçmen olmayan sandık kurulu başkan ve üyelerinin oy attığını iddia etmiştik. Büyük ihtimalle iptal olacak ve 1 Haziran’da seçim yenilenecek” demişti.

6 OY FARKLA ALMIŞTI

30 Mart seçimlerinin ardından AK Parti adayı Yakup Koçal’ın 1 oy farkla kazandığının açıklanması üzerine CHP itirazda bulunmuştu. Bu itiraz, Yalova Merkez İlçe Seçim Kurulu’nca değerlendirmeye alınmıştı. AK Parti de bunun üzerine 59 sandıkta geçersiz oylar için itirazda bulunmuştu. Yeniden sayım sonucu resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Vefa Salman’ın 6 oy farkla kazandığı açıklanmıştı.

Haberin Devamı

İNCE: İPTAL TALİMATI BAŞBAKAN’DAN

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Yalova’da seçimin Başbakan’ın talimatıyla iptal edildiğini savunarak “Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru falan yapmayacağız biz çünkü mahkemelere değil milletin vicdanına güveniyoruz” dedi. İnce’nin kararla ilgili değerlendirmesi şöyle:

KISITLI OLAN AKP’Lİ

“Ankara seçiminde 6 bin 240 sandıkta itirazı dikkate almayanlar, Yalova’da kendi sandık görevlisi yaptıkları kısıtlının, AKP’nin 1217 numaralı sandık görevlisinin oy kullanamayacağına karar verdiler. Ulusal Yargı Ağı’nı (UYAP) AKP’ye bağladılar. Ankara’da kısıtlıların oy kullanıp kullanmadığına bakmayanlar Başbakan’ın talimatını yerine getirdiler. Biz sandıkta bunları yendik. Bu iptal bir talimatla olmuştur. Biz milletin vicdanında haklı olduğumuzu biliyoruz. 1 Haziran’da bu haklılığımızın Yalovalılarca ezici bir çoğunlukla tescil edileceğine inanıyorum.”

BAŞBAKAN ‘KARAR VERİLMEDİ’ DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, 18 Nisan’da AKP il başkanları toplantısındaki konuşmasında Yalova’yla ilgili şöyle konuşmuştu: “Ağrı hariç olmak üzere, tabii bu arada Yalova’yla ilgili nihai karar daha henüz verilmedi, bir de onun kararını bekliyoruz, eğer o da yaptığımız itiraz istikametinde olursa, demek ki Ağrı ve Yalova da o zaman 1 Haziran’da 2 tane il belediyesi seçimi olacak.”


Haberin Devamı

VEFA SALMAN: MAHKEMEYE GİTMEYECEĞİM

Yalova seçimi iptal
Belediyeden icra yoluyla tahsil edilecek




Yalova seçimi iptal
Muharrem İnce: Elimde belgeler var




Yalova seçimi iptal
Yalova kavurması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!