Artvin'de 12 bin kişi horon oynadı

Güncelleme Tarihi:

Artvinde 12 bin kişi horon oynadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 18:43

ARTVİN’de Turizm Haftası kapsamında düzenlenen rekor horon denemesi binlerce kişiyi biraraya getirdi. İki caddede 1.5 kilometre boyunca 4’erli sıra halinde yaklaşık 12 bin kişi el ele horon oynadı.

Haberin Devamı

Artvin Valiliği tarafından 1’inci Turizm Haftası Şenlikleri kapsamında rekor horon denemesi yapıldı. Gürcistan Halk Dansları topluluğunun gösterisi ile başlayan rekor horon denemesi öncesi 1.5 kilometre uzunluğundaki Cumhuriyet ve İnönü caddeleri araç trafiğine kapatıldı, caddede 4 parkurlu çizgiler çizildi. Yaklaşık 100 kişilik ekibin görev aldığı deneme nedeniyle il genelindeki tüm okul öğretmen ve öğrencileri, memurlar, polisler, siyasi parti temsilcileri ile valilik ve belediye çalışanları iki caddede toplandı. 7’şer tulum, davul, zurna ve akordeon çalan 28 kişilik ekip sahnede hazırlandı, belirli aralıklarla caddelere ses sistemi kuruldu. Halk oyunları ekipleri de caddelerde yerini aldı.

STARTI VALİ VERDİ

Artvin Valisi Kemal Cirit, rekor horon denemesi için bir araya geldiklerini belirterek, "Artvin’de bugün tarihe bir not düşeceğiz. Kardeşlik, samimiyet ve coşkuyu paylaşacağız" diyerek horonun startını verdi. Horonun başlaması ile 7’den 70’e kadın erkek el ele verdi, iki cadde boyunca 4’erli sıralarda el ele tutuştu. Yöresel çalgılar eşliğinde horona başlayan kalabalık bir saat boyunca horon oynadı. Horona, Artvin Valisi Kemal Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla’da eşlik etti. Horonun sonunda, halkalar oluşturan vatandaşlar kendi aralarında horona devam etti, kamu kurumlarında çalışan memurlarda mesailerine ara vererek horona katıldı. Kamu kurumlarının önünde de memurlar kendi aralarında horon halkası kurdu. Emniyet Müdürlüğü önünde de sivil polisler horona ayak uydurmaya çalıştı.

12 BİN KİŞİ EL ELE

Etkinliğin sonunda yapılan anonsla 12 bin kişinin el ele tutuşarak horon oynadığı belirlendi. Ancak rekor horon denemesi için belirli bir süre önceden Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye temsilciliğine başvuru yapılmadığı için rekor horon denemesi noter kanalıyla tespit edilemedi. Artvin Valiliği yetkilileri, horon rekorunun bu yıl deneme olduğunu, ancak gelecek yıllarda rekorlar kitabına girmek için gerekli başvuruların yapılacağını açıkladı.

"REKORU TEYİT EDECEK KİMSE YOK"

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, "Sayamadım ama rekoru kırdığımızı düşünüyoruz. Gerçi rekorun kırıldığını teyit edecek insanlar burada yok ama Artvin’de gelecekte daha çok rekor kıracak" dedi. Artvin Valisi Kemal Cirit de, "Artvin’inde 10 bin insan hedefi koyduk. Sayı kaç olursa olsun bu coşkuyu bütün Türkiye’ye gösterdiğimizi düşünüyoruz. Artvin kültürünü tüm dünya ve Türkiye tanısın istiyoruz" diye konuştu.

Etkinlik yerel sanatçıların katılımı ve konserlerle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!