12 dev adam dirilecek mi?

Euroleague Final 4’u yalan oldu.İspanya Dünya Şampiyonası’na 130 gün kaldı.

Haberin Devamı

Ona yoğunlaşmamız gerek.Basketbol Federasyonunun elli beşinci yılını yaşıyoruz.Hiç katılamadığımız Olimpiyatlara katılma şansını sonunda yakalama fırsatımız var. Ataman-Sarıca beraberliği beni otuz küsur yıl öncesine götürdü. Rahmetli Aydan Siyavuş’la birlikte Efe’li Erman’lı ilk kuşak rüya takımı Balkan Şampiyonu yapıp ülkeye ilk ve tek altın madalyayı kazandırmıştık. Avrupa’ya en fazla Aydın Örs’ün 2001 Hu-ha dev adamıyla yaklaştık. Arada Avrupa İkinciliği rüzgârı ve mükemmel NBA yıldızlarıyla dolu nesli heba ettiğimiz, kara deliğe düştüğümüz Bogdan dönem var. Şimdi sıra doğru seçim Ataman-Sarıca ikilisiyle üçüncü baharı yaşamaya geldi.İkisi birlikte Beşiktaş ve Efes’ de güzel anlaşmış iyi işler çıkarmıştılar.


En kötü dördüncü oluruz
2014 İspanya Dünya Şampiyonası formatına bayıldım. Bizim©grubunda ABD, Finlandiya, Yeni Zelanda, Ukrayna ve Dominik Cumhuriyeti var.İlk dörde girmek lazım ki gireriz.Çapraz eşleşme(D)grubunda ise Avustralya,Angola, Litvanya, Meksika, Slovenya ve Kore yer alıyorlar.Korkulu rakiplerimiz İspanya, Arjantin,Yunanistan, Fransa, Sırbistan,Hırvatistan diğer (A_B) kümesindeler.Sonuna kadar onlarla görüşmeyeceğiz. Görece rahat akışta kazaya uğramazsak yarı finali ABD’yle oynar dördüncü olur, Olimpiyat katılım hakkını alırız.


Aldı beni bir müteessir!
Milli koç Ataman’ın Galatasaray’ının çeyrek final serisinde,birazda Barça’nın ritmini düşürmek için“tngrmngrsvrbsktbl”u oynaması Milli Takım için endişelendirdi beni.Topu hücuma tıngır mıngır getirirlerken 8 saniye yolda yitirdiler.Teke tek adam eksiltecek veya boş kattan gelecek oyun düzenleri olmadığından herkesin karşısında bir adam kaldı ve yaratana sığınıp savurdular.Beni kara kara düşündüren oyun kurucu bağımlısı Ergin Ataman’ın Milli Takımda ne yapacağı.Orda Arroyo olmadığı gibi ayarında oyuncuda yok.Ender kendine Müslüman. Emir Pledznic veya devşirilmesi düşünülen Karşıyaka’lı Dixon arasında bir tercih yapması gerekecek ama ikisi de saha içi koçluk yapacak nitelikte değiller. Peki ne olacak?Olması gereken şu;Ataman&Sarıca, Efes ekolünden gelen bütün koçlardaki kalıtımsal “Naumoski sendromu” undan arınacaklar.

Yazarın Tüm Yazıları