Devlet Bahçeli'ye otomobilini satan vatandaş konuştu

Güncelleme Tarihi:

Devlet Bahçeliye otomobilini satan vatandaş konuştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 18:01

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim çalışmaları sırasında Antalya’nın Akseki İlçesi’nde beğenerek satın aldığı 1971 model klasik otomobilin eski sahibi Şerafettin Aksoy, satış sürecini anlattı. Otomobili 22 bin 500 liraya sattığını belirten Aksoy, "Pişman oldum, ama Devlet Bey hayırla, güle güle kullansın" dedi.

Haberin Devamı

Klasik araba tutkusuyla bilinen MHP Genel Başkanı Bahçeli, seçim çalışmaları için 27 Şubat’ta geldiği Akseki İlçesi’nde 1971 model Ford Taunus marka klasik otomobili gördü.

Devlet Bahçeliye otomobilini satan vatandaş konuştu

Otomobili çok beğenen Bahçeli, yanındakilere aracın sahibiyle görüşmelerini, satılık olup olmadığını öğrenmelerini istedi. Araç sahibini tanıyan MHP Antalya İl Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Çelik, Şerafettin Aksoy’u arayarak otomobili satın almak istediğini söyledi. Bunun üzerine Aksoy, 43 yıldır kullandığı otomobili arkadaşı Ahmet Çelik’e sattığını düşünerek satışını yaptı.

Akseki’nin Menteşbey Mahallesi’nde oturan 73 yaşındaki Şerafettin Aksoy, otomobilin satış hikayesini DHA muhabirine anlattı. Orhan Gencebay ve Arif Sağ’ın ilk plaklarını piyasaya süren Topkapı Plak’ın eski sahibi olan Aksoy, aracı 1970 yılında amcasının oğlundan 20 bin liraya aldığını anlattı. 1968-1980 yıllarında İstanbul’da Topkapı Plak’ın sahibi olarak pek çok ünlü sanatçının ilk plaklarına imza atan Aksoy, yaklaşık 200 bin kilometrede olan aracın boyası dahil tüm parçalarının orijinal olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

’BAHÇELİ’NİN ALDIĞINDAN HABERİM YOKTU’

Devlet Bahçeli’nin 27 Şubat’ta seçim gezisi için Akseki’ye geldiğini hatırlatan Aksoy, şöyle dedi:

"Kızımla birlikte Devlet Bey’i karşılayan konvoydaydık. Aracımı daha sonra Akseki İlkokulu önüne park ettim. Geçerken görmüş ve çok beğenmiş. Yanındakiler satılık olup olmadığını öğrenmelerini istemiş. Bunun üzerine MHP Antalya İl Yönetimi’nde olan arkadaşım Ahmet Çelik beni aradı. Aracı satın almak istediğini söyledi. Ben de kabul ettim. Devlet Bahçeli için satın alacağını söylemedi. Eşim Antalya’da bir hastanede tedavi gördüğü için Ahmet Çelik’le orada görüştük. Karaalioğlu Parkı’nda pazarlık yaptık. Ben 25 bin lira istedim, Ahmet Bey 22 bin 500 lira teklif etti. Arkadaşım olduğu için kırmadım ve teklifi kabul ettim."

ANKARA’YA ÇEKİCİYLE GÖTÜRÜLDÜ

Haberin Devamı

Eşinin rahatsızlığında dolayı satış işlemleriyle ilgilenemediğini kaydeden Şerafettin Aksoy, işlemleri için Ahmet Çelik’e vekalet verdiğini söyledi. 3 Mart’ta aracın tüm işlemlerinin Ahmet Çelik tarafından yapıldığını belirten Aksoy, "Satış bittikten sonra bana otomobili Devlet Bahçeli’nin satın aldığını, ruhsatın da Devlet Bey adına çıkarıldığını söylediler. Çok mutlu oldum. Ertesi gün Akseki’ye aracı teslim almaya geldiler. Yolda kaza ihtimaline karşı otomobili çekiciye yükleyerek Ankara’ya götürdüler" dedi.

Devlet Bahçeliye otomobilini satan vatandaş konuştu

’DEVLET BAHÇELİ’Yİ HİÇ GÖRMEDİM’

Bazı gazetelerde kendisinin Devlet Bahçeli ile birebir pazarlık yaptığı yönünde çıkan haberlere de tepki gösteren Aksoy, "Şu ana kadar kimseye bu konuda açıklama yapmadım. Ben bu süreçte Devlet Bey’le hiç görüşmedim. Aracı kendisine sattığımdan dahi haberim olmadı. İşlemler bittikten sonra söylediler. Otomobilimi çok seviyordum, hatta sonradan pişman dahi oldum. Ama gözüm yok. Devlet Bey hayırla, güle güle kullansın" diye konuştu.

Haberin Devamı

’EVİME GELECEK’

Menteşbey Mahallesi’nde yaklaşık 500 yıllık ahşap evde oturan Şerafettin Aksoy, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın kendisini aradığını ve Devlet Bahçeli’nin ilerleyen günlerde ziyaretine geleceğini bildirdiğini söyledi. Bahçeli’nin klasik otomobillerin yanı sıra, tarihi yapılara da ilgi duyduğunu vurgulayan Aksoy, "Evimin fotoğraflarını çekip göstermişler. Kendisi de ’Bir kahve içmeye gidelim’ demiş. Zamanı olursa sayın Bahçeli ziyaretimize gelecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!