Üniversiteliler dünyayı dolaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler dünyayı dolaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 15:29

Manisa’da Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından düzenlenen ‘Erasmus Gençlik Programı’ kapsamında öğrenciler, Polonya, Avusturya, Sırbistan ve Urfa’da yapılan çeşitli projelerde yer aldı.

Haberin Devamı

Gençlik programı kapsamında 5 üniversite öğrencisi farklı ülkelerde yürütülen projelere katıldı. CBÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Mehmet Alsan, Polonya’nın Krakow şehrinde yer alan Szkoa Podstawowa kurumunun ev sahibi olduğu Kültür Ateşini Koruyalım (Keep the Cultural Flame Burning) başlıklı çalışmada görev aldı. Mehmet Alsan, 30 Haziran’a kadar Krakow’da kalacak. Projede İspanya ve Macaristan’daki üniversitelerden gelen öğrenciler de yer alıyor.

CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu doktora öğrencisi Melike Esentaş, 24-29 Mart tarihleri arasında, Avusturya Viyana’da No Label Gençlik Grubu’nun ev sahipliği yaptığı ‘Online Offline Learning’ (Çevrimiçi Çevrim Dışı Öğrenme) adlı projeye katıldı.

Çalışmaya Melike Esentaş dışında, Slovenya, Sırbistan, Arnavutluk, İtalya, Gürcistan, Yunanistan ve Avusturya’dan 20 katılımcı eşlik etti. CBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık sınıfı öğrencisi Zerrin Gönlüaçık ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Yiğit Gürler, 4-12 Nisan tarihleri arasında Gençliğin Kültürel Aktivasyonu-Kültürlerarası Diyalog (Youth Cultural Activism-Intercultural Dialogue) konulu projede yer aldı. Çalışmaya gençlerin yanı sıra Ermenistan, Makedonya, Macaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Almanya, Sırbistan, Azerbaycan ve İtalya’dan da 20 katılımcı eşlik etti.

Haberin Devamı

CBÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencisi Özgür Güneş ise, Ulusal Ajans tarafından Urfa’da gerçekleştirilen ‘Fark nedir?’ adlı eğitim kursuna katıldı. 1-5 Nisan’da gerçekleştirilen eğitim kapsamında; kültürel, fiziksel ve sosyo-ekonomik açılardan oluşan farklılıklar ve önyargıların ortadan kaldırılması konuları tartışıldı. Program kapsamında uygulamalı olarak ‘Gençlik Projeleri’ yazma eğitimi de verildi.

Projelerde yer alan öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ile bir araya gelerek, deneyimlerini paylaştı. Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, bu tarz uluslararası etkinlikleri her zaman desteklediklerini, bu deneyimlerin öğrencilerin hayatlarına katkısının büyük olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!