Karşıyaka'da dünya renkleri

Güncelleme Tarihi:

Karşıyakada dünya renkleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:45

KARŞIYAKA Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 22’inci kez düzenlenen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği ilçede renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

7 ülkeden gelen yabancı öğrencilerin, yöresel kıyafetleri ile Çarşı’da sundukları gösteriler beğeni topladı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kendisini makamda ziyaret eden öğrencilere hediyeler verdi.

Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya ve Rusya’dan gelen öğrenciler sırayla Karşıyaka Çarşısı’nda gösteriler sundu. Rengarenk kıyafetler içerisinde birbirinden ilginç yöresel oyunları sergileyen konuk öğrencilere, Karşıyakalılar da alkışlarla eşlik etti. Gösterilerin bir başka adresi de etkinliğin ana sponsoru olan Carrefour-Sa oldu. AVM ve market bölümünde hazırlanan iki ayrı yerde gösteriler gerçekleştirildi. Alışverişe gelen vatandaşlar renkli kıyafetler içinde yöresel oyunları sergileyen çocuklara büyük ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği kapsamında geleneksel olarak er yıl düzenlenen Balkan Gecesi yapıldı. İzmir Makedonya Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği gecede, Azerbaycan, Makedonya ve Bulgaristan’dan gelen yabancı öğrenciler 23 Nisan gösterilerini sundu. Geceye Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı.

Karşıyakada dünya renkleri

BAŞKAN AKPINAR’A ZİYARET

23 Nisan kutlamaları için dünyanın farklı yerlerinden Karşıyaka’ya gelen yabancı öğrenciler, yöresel kıyafetleriyle Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar’ı makamında ziyaret etti. Ülkelerinden getirdikleri hediyeleri Başkan Akpınar’a sunan öğrenciler, Karşıyaka’da olmaktan ve 23 Nisan coşkusunu yaşamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Makamdaki buluşmaya öğrenci temsilcileri ve sorumlu okul müdürleri de katıldı. Başkan Akpınar da minik öğrencilere hediye sundu.

ORTAK DUYGUYU TAŞIYORUZ.

Başkan Akpınar "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına miras bıraktığı 23 Nisan’da, ortak duygu ve düşüncelerle bir araya gelmek bana mutluluk verdi. Burada olduğunuz için çok mutluyum. Tüm dünyanın barış içinde yaşamasını istiyoruz. Atatürk’ün, yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini yaşatacak ve gerçekleştirecek olanlar da sizlersiniz" dedi.

Haberin Devamı

ADNAN KESKİN’DEN TELEFON

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de Karşıyaka’daki 23 Nisan coşkusuna telefondan ortak oldu. Ankara’da bulunan Keskin, Başkan Akpınar’ı telefonla arayarak, 23 Nisan ve dünya çocukları ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Bu konuşma da hoparlörden yabancı konuklara dinletildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!