Adalet Ağaoğlu'nun yeni romanı yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

Adalet Ağaoğlunun yeni romanı yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 14:42

Usta yazar Adalet Ağaoğlu’nun uzun yıllar sonra yazdığı romanı Dert Dinleme Uzmanı Everest Yayınları’ndan çıktı.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin analizi niteliği taşıyan Dert Dinleme Uzmanı, raflardaki yerini alırken Ağaoğlu’nun tüm eserleri de Everest Yayınları etiketini taşıyacak.

Dert Dinleme Uzmanı dar zamanlar üçlemesinin devamı gibi görünse de üçlemenin kitapları Ölmeye Yatmak, Bir Düğün Gecesi ve Hayır adlı romanlar gibi başlı başına okunabilecek niteliğe sahip.

Ağaoğlu, her dert dökümünün simgesel anlam ve çağrışımları olduğunun altını çizerek, toplumsal ahlakın bozulması, yozlaşması ve sonunda bireyin kendisinin bile farkına varamadığı değişim ve dönüşümünü muzip bir dille anlatıyor.

Yayınevinde çalışan bir editör, başkalarının kitaplarını titizlikle düzeltirken, içinden geçtiği çağrışım, anı ve hesaplaşma karmaşasıyla boğuşur ve bu süreçte yaşadıklarını defterine kaydeder. Sonuçta, metinlerin birbirine karıştığı yepyeni bir anlatım çıkar ortaya.

Haberin Devamı

Dert Dinleme Uzmanı’nda isim, zaman, mekân belirsiz; çünkü günümüzde kalıcı olan adlar değil görsellik. Hayatımız şifreler üzerinden akıp gitmekte, ta ki kendimize tamamen yabancılaşıncaya kadar.

“Büyük incelik ve iyilik hassasiyeti, kötülüğün kötüsünden daha mı beterdir acaba? Ömrüm bunun yanıtını aramakla geçecekti ve öyle oldu galiba.

Kırmızı kaleme paydos

Hayattan ânlık sıçrayışlar

Defter kâğıtlarının tersine geç bakalım: Bilmiyorsunuz ama sizin de sonunuz yaklaşıyor önlü arkalı sayfalar!..”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!