'Üst düzey' karın kası

Güncelleme Tarihi:

Üst düzey karın kası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:45

Dümdüz ve kaslı bir karna sahip olmak istiyorsunuz ama spor yapmaya vaktiniz yok. Üzülmeyin, ofisinizde sandalyenizden hiç kalkmadan yapabileceğiniz çok etkili egzersizler var.

Haberin Devamı

Başlangıç: 3 set x 10 tekrar Orta seviye: 4 set x 15 tekrar İleri seviye: 5 set x 20 tekrar
Her set sonrası 30-45 saniye dinlenin ve gevşeyin.

Egzersiz 1: Koltukta çapraz
diz kaldırma
Hedef kas: Alt mide, adonis
Teknik: Sandalyeye sırtınızı yaslayın, dik oturun. Bacaklarınızı gergin şekilde karşıya doğru uzatın. Önce sağ dizinizi kırarak göğsünüze değdirin. Sağ dizinizi indirirken sol dizinizi kaldırın. Tıpkı bisiklet pedalı çeviriyormuş gibi.
Fit ipucu: Başlangıç seviyesindekiler, dilerlerse kaldırmadıkları ayaklarını karşıya uzatmak yerine yerde bekletebilirler.

Egzersiz 2: Yarım mekik
Hedef kas: Üst ve yan karın kasları
Teknik: Sandalyede dik oturun. Elleriniz ensenizde olsun. Omuzlarınızı nefes vererek göbeğinize doğru ittirip sıkıştırın. Sonrasında nefes alarak yukarı kalkın.
Fit ipucu: Bu egzersizi, kontrollü bir hızda hissederek yapmanız önemli. Maksimum kas yanması hissedene kadar devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yarın, ofis serimin son ve belki de en önemli günü. Konumuz; ofiste fit beslenme. Yarına kadar kendinize iyi bakın, sağlıklı ve fit kalın.

Egzersiz 3: Sandalyede fotokopi kağıdıyla beysbol vuruşu
Hedef kas: Yan karın kasları
Teknik: Sandalyede dik oturun. Fotokopi kağıtlarını kollarınız gergin şekilde göğüs hizasında tutun. Belinizden önce sağa, sonra sola dönün, seri bir hızda bunu yapmaya devam edin.
Fit ipucu: Eğer başlangıç seviyesindeyseniz, ilk dönüşten sonra ortaya gelip sonra diğer tarafa dönüş yaparak beli yavaşça egzersize alıştırabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!