Annem zayıflamam için beni aç bırakıyordu

Annemin kilo vermem için beni kaç kez aç yatırdığını bilirim. Ama ben yine de gizlice atıştırıyor, yemek yemekten vazgeçemiyordum

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben küçüklüğümü kilolu bir çocuk olarak geçirdim. Yaşıtlarımın giydiği hiçbir kıyafet bana olmuyordu.
Annem bana bu yüzden çok baskı uyguladı, hakaretler etti. Kilo vermem için beni aç bıraktı, tehdit etti. Beni kaç kez aç yatırdığını bilirim. Ben yine de gizlice atıştırıyor, yemek yemekten vazgeçemiyordum.
Genç kızlığa adım attığımda, kendi kendime diyet yapıp bol bol yürüyerek kilo verdim ve şu anda incecik bir kızım.
Genç kızlara bir tavsiyem var; insan kendisini herkesten daha iyi bilir.
Zayıflamak isteyen herkes kendine uygun bir yemek programı uygulamalı ve hayata mutlu bakmalı.
Ben böyle yaparak bugünlere geldim. Mücadele verdim ve kazandım.
Herkese de bunu tavsiye ederim.
* Rumuz: Anneme inat

Harikasın güzel kızım. Azmedip kilo vermeyi başardığın için seni gerçekten kutlarım.
Anneni suçlama, onun acımasız biri olduğunu düşünme. Belki çok yanlış bir yöntem uygulamış, cahilce davranmış ama eminim senin iyiliğini düşünmüştür.
Onu dinlemeyip kendini çikolatalara, hamburger ve kolalara kaptırmışsan, kilolu bir çocuk olmanı engellemeye çalışmış aklınca...
Sonuçta sen aklını kullanmış ve o zararlı kilolardan kurtulmayı başarmışsın. Hem de farkında bile olmadan uzmanların “diyet konusunda en son yöntem” olduğunu belirttikleri şekilde; kendi beslenme alışkanlıklarına, bünyene, hayat tarzına özel bir beslenme şekli ve fiziksel aktivite uygulayarak, asla aç kalmadan...
İki akşam önce, Kelebek’in sağlıklı yaşam köşesini de hazırlayan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nu televizyonda izledim. Yanındaki diyet uzmanıyla birlikte zayıflama konusunda önemli bilgiler verdi.
Artık eski diyet programlarının hepsinin çöpe atıldığını söyledi.
Çünkü artık kilolu olmanın birçok sebebi olduğu biliniyor ve bu nedenler göz önüne alınarak da program kişiye özel hazırlanıyor.
Müftüoğlu, kalıtım, hareketsizlik, aileden gelen beslenme yanlışları, diyabet, tiroid hastalıkları gibi bazı hastalıklara ve en önemlisi de son zamanlarda sık sık sözü edilen insülin intoleransına dikkat çekti.
Bir kişiye diyet programı hazırlarken, diyetisyen ve doktorun birlikte çalışmasının önemini, herkese kendi alışkanlıklarına ve yaşam koşullarına uygun özel bir beslenme programı uygulanması gerektiğini hatırlattı.
İşte güzel kızım, sen bunu başarmışsın.
Bana yaz aylarının yaklaşmasıyla sürekli olarak nasıl zayıflayabileceklerini soran okurlarıma, ben de Osman Müftüoğlu hocamızın bu kişiye özel diyet önerilerini ve günde en az yarım saatlik yürüyüş programını hatırlatmak istedim.

Yazarın Tüm Yazıları