Rus televizyonları ambargo uyguluyor

Güncelleme Tarihi:

Rus televizyonları ambargo uyguluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 13:22

Vitali Klitschko'nun Ukrayan'da politika yapmasına kızan Rus televizyonları kardeşi Wladimir Klitschko'nun altın kemer unvan maçını ambargo uygulayarak yayınlamama kararı aldı.

Haberin Devamı

RUSYA ile Ukrayna arasında süren gerginlik boks maçına da yansıdı. 2005 yılında Rusya'da yılın sporcuları seçilen Vitali ile Wladimir Klitscko kardeşler şimdilerde ülkede en sevilmeyen isimlerin başında geliyor. Daha önce ikilinin yaptığı tüm maçlar Rus televizyonlarında naklen yayınlanırken artık Ruslar Klitschko kardeşlerin boks maçlarına ilgi duymuyor.

Gelecek Cumartesi günü Almanya'nın Oberhausen şehrinde Avustralyalı boksör Alex Leapai ile Profesyonel Boks Altın Kemer Unvan maçına çıkacak olan 38 yaşındaki Wladimir Klitschko'nun menajeri Bernd Bönte “Hiçbir Rus televizyonu maçı naklen yayınlamak istemiyor” dedi.

Annesi Rus kökenli olan Klitschko “Beni Rusya'da çok severler. Neden maçı yayınlamıyorlar anlamıyorum” dedi. Wladimir Klitschko'nun kardeşi Vitali Klitschko, Ukrayna'da yaşanan Rusya karşıtı eylemlere destek ermiş ve Putin'i de kanlı diktatör olarak eleştirmişti. Vitali Klitschko'nun bu tavrı Rus lider Putin'i kızdırdığı için televizyonların boks maçını yayınlamadığı sanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!