Pekdaş'tan ilk nikah

Güncelleme Tarihi:

Pekdaştan ilk nikah
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:45

KONAK Belediye Başkanı Sema Pekdaş, başkan seçildikten sonra ilk nikahını Kültürpark Fuar Nikah Salonu'nda kıydı. İzmir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışan Esra Rüzgar ile Yusuf Selçuk Ateşkan çiftini mutluluğa bağlayan imzaları attıran Başkan Pekdaş, kaç çocuk yapacaklarına kendi özgür iradeleriyle karar vermeleri öğüdünde bulundu.

Haberin Devamı


Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rüzgar'ın kızı, İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Araştırma Görevlisi Esra Rüzgar ile merhum Sinan Ateşkan'ın oğlu Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Görevlisi Yusuf Selçuk Ateşkan'nın nikahını, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş kıydı. İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Tiryaki'nin şahitlik yaptığı törende nikah memuru cübbesini ilk kez giyen Pekdaş, avukatlık mesleğinde pek çok boşanma davasına tanıklık ettiğini belirterek, gençler, bunun önüne geçmenin ilk şartının çiftlerin birbirine sevgi ve saygı duyması olduğunu söyledi.

"ÇOCUK KARARINI ÖZGÜRCE VERİN"
Çifte evlilik hayatları boyunca her kararı birlikte ve özgürce almaları tavsiyesinde bulunan Pekdaş, "Hükümet insanlara ne kadar çocuklarının olması gerektiğini bildiriyor ama bizler, hukuk devletinin, demokrasiyle yönetilen bir ülkenin yurttaşları olarak, kendi özgür irademizle kararlarımızı kendimiz vereceğiz. Evlilik süreci içinde her türlü kararı özgürce vereceğinize inanıyorum ve bu özgürlük Atatürk'ün yarattığı aydınlanmanın bir devamıdır" diyerek gençlere mutluluk diledi. Mutlulukları yüzlerine yansıyan genç çifti aileleri, iş arkadaşları, akrabaları ve sevenleri de yalnız bırakmadı. 5 Yıllık arkadaşlıklarını nikah masasına taşıyan Ateşkan çifti, Başkan Pekdaş ile bir ilki yaşamaktan da mutlu olduklarını ve kendileri için unutulmaz bir anı olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!