Sasalı'da bahar bereketi

Güncelleme Tarihi:

Sasalıda bahar bereketi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:45

İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda ilkbahar ile birlikte peş peşe doğumlar oldu. Yeni doğan 3 halka kuyruklu lemur ile 3 mirket yavrusu, daha şimdiden çocukların gözdesi haline geldi.

Haberin Devamı


Avrupa'nın sayılı hayvanat bahçeleri arasında gösterilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'ndaki hayvan nüfusu, peş peşe gelen yeni doğumlarla birlikte artıyor. Doğadaki yaşam alanlarını aratmayan koşullarda yaşayan hayvanlar, baharla birlikte yaptıkları peşpeşe doğumlarla parkta tatlı bir telaş yaşatıyor. Geçen yıl İsrail'den getirildikten kısa bir süre sonra sürpriz yaparak 3 yavru dünyaya getiren mirketler, bu yıl da yeni doğumlar gerçekleştirdi. Yeni doğan 3 yavru ile parktaki mirket sayısı 9'a yükseldi.


LEMURDAN 3 YAVRU
Dünyada soyları tükenmekte olan hayvanlar listesine alınan halka kuyruklu lemurlar da Doğal Yaşam Parkı'ndaki doğum geleneklerini bozmadı. Önceki yıllarda 6 doğum heyecanı yaşayan lemur ailesinin birey sayısı, yeni doğan 3 yavruyla birlikte 14'e yükseldi. Bir an olsun annelerinin karnından ayrılmayan bebek lemurlar daha şimdiden çocuklarının gözdesi oldu.

Haberin Devamı


BU HAFTA ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası nedeniyle 21-27 Nisan tarihleri arasında İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret eden çocuklardan giriş ücreti almıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!