Suriyeli çocuklar karne aldı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli çocuklar karne aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 11:52

Suriye Nur Derneği, iç savaştan kaçarak İstanbul'a gelen ve burada eğitim imkanı sağlanan Suriyeli çocuklar için karne töreni düzenledi.

Haberin Devamı

Fındıkzade'deki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, Suriye Nur Derneği Başkanı Mehdi Davut, Suriye Nur Okulu'nun öğretmenleri, öğrencileri ve aileler katıldı.

Törende, okulun öğrencilerinden oluşan koro performans sergiledi. Öğrenciler, koro performansın ardından ülkelerinde yaşanan durumu kısa dramayla anlattı.

Suriye Nur Derneği Başkanı Davut, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, etkinliğin amacının, Suriye'de yarım kalan eğitimlerine İstanbul'da devam eden Suriyeli çocukları ödüllendirmek olduğunu söyledi.

Davut, "Suriye'de eğitim tamamen durdu. Bizim buradan vermek istediğimiz mesaj; Suriye'de çocuklar eğitimsiz, oraya doğru çalışma yapmamız lazım" dedi.

Okulun üç yıldır faaliyet gösterdiğini ifade eden Davut, iç savaş nedeniyle İstanbul'a gelen aileler arasında öğretmenlerin de olduğunu ifade etti.

Okulda eğitim alan çocuklardan hiçbir para talep edilmediğini aktaran Davut, öğrenciler arasında iç savaşta anne ve babasını kaybedenlerin de bulunduğunu dile getirdi.

Davut, derslerin Arapça verildiği okulda ayrıca Türkçe eğitim de olduğunu belirterek, "Müfredatımızda birtakım değişiklikler yaptık. Esed ve ailesiyle alakalı yazı ve fotoğrafları çıkardık. Okulda, ilk öğretimden liseye kadar yaklaşık 300 öğrencimiz eğitim alıyor. Bu törende de kendi sınıflarında dereceye giren öğrencilerimize hediyelerini vereceğiz" diye konuştu.

"Öğrenciler, Türkiye'de olmaktan çok memnun"

Haberin Devamı

Okulda Türkçe dersi veren Mehmet Zeki İsmail de İstanbul Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra ülkesine döndüğünü ancak iç savaş nedeniyle ailesiyle İstanbul'da yaşamaya başladığını anlattı.

İsmail, öğrencilerin Türkçe öğrenmeye hevesli olduklarını dile getirerek, "Öğrencilerimiz, bazı maddi zorluklarla karşılaşıyor. Ancak her zaman Türkiye'de olmaktan çok memnunlar. Türkiye'ye hep dua ediyorlar. Özellikle Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk hükumetine teşekkür ediyorlar. Bundan sadece öğrencilerimiz değil, öğretmenlerimiz de çok memnunlar" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!