Okul sütünde ‘prizma kutu’ krizine bakanlık el koydu

Güncelleme Tarihi:

Okul sütünde ‘prizma kutu’ krizine bakanlık el koydu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 11:23

Okul sütü projesi kapsamında bu yıl ilk kez 3 farklı şekilde tasarlanan kutularda öğrencilere süt dağıtımı yapılırken, prizma kutuların bazı okul yöneticileri tarafından ‘ambalajı bozuk, bombaj yapmış- şişmiş ürün’ olarak değerlendirilip teslim alınmaması üzerine Bakanlık devreye girerek okulları uyardı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yanlış değerlendirmelerin önüne geçmek için sütlerin uygulama tebliğine göre teslim alınmasını istedi.

Haberin Devamı

Okul sütleri bu yıl ilk kez ‘Base, Slim ve Prizma’ biçimindeki kutularda tasarlanarak dağıtılmaya başlandı. Ancak bazı okul yöneticilerinin, prizma şeklindeki kutuları ‘ambalaj bozuk, bombaj yapmış- şişmiş ürün’ diyerek teslim almadığı ortaya çıktı. Konunun Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bildirilmesi üzerine, Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından okullara dağıtılması için 81 il Valiliğine yazı gönderildi. Yazıda, yüklenici firma tarafından ihale teknik şartnamesine uygun olarak üretimi yapılan UHT sütlerin ‘Türk Gıda Kodeksi Gıda ile temas eden madde ve malzemeler yönetmeliği’ ve bu yönetmeliğin ilgili tebliğine uygun malzemelerden 3 farklı biçimde (Base, Slim, Prizma) kutularda ambalajlandığı ve dağıtımı yapıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

Haberin Devamı

"Bu yıl ilk defa kullanılan ‘Prizma’ kutu şeklinin bazı okullar tarafından ambalajı bozuk (bombaj yapmış-şişmiş) ürün olarak değerlendirildiği ve teslim alınmak istenmediği bilgisi Bakanlığımıza ulaşmıştır. Konu ile ilgili yanlış değerlendirmelerin önüne geçmek için ekte resimleri gönderilen ve 3 farklı kutu tipinde dağıtımı yapılan okul sütlerinin, okul sütü uygulama tebliğine uygun şekilde teslim alınmasının sağlanması konusunda gereğinin yapılması gerekir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!