Elektrikte kuraklık sıkıntısı kapıda

Güncelleme Tarihi:

Elektrikte kuraklık sıkıntısı kapıda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 11:01

Enerji Bakanı Taner yıldız kuraklık sebebiyle elektrik üretiminde sorun yaşanabileceğini söyleyerek İran, Gürcistan ve Bulgaristan'dan yaz döneminde elektrik ithal edebileceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldız, kuraklık nedeniyle elektrik üretiminde sorun yaşanabileceğini, İran, Gürcistan ve Bulgaristan’dan yaz döneminde elektrik ithal edebileceklerini belirtti. Taner Yıldız " İran'dan 400 MW'a kadar elektrik alacak altyapıyı hazırladık. Dpğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri barajlarında seviyenin bu yıl düşük olduğunu gördük. O bölgede kuraklıktan kaynaklanan elektrik kısıtları olursa İran'dan telafi etmeyi düşünüyoruz. Aynı telfaiyi Gürcistan'dan da düşünüyoruz" diye konuştu.

"RUSYA İLE PRENSİPTE ANLAŞTIK"

Enerji Bakanı, Ceyhan’da 1,5 milyon varilin biriktiğini, sevkiyatın 2,5 milyon varile ulaştığında başlayacağını söyledi. Mavi Akım’la ilgili de konuşan Yıldız, “Mavi Akım’dan gelen yıllık doğalgaz 16 milyar metreküp, 19 milyar metrekübe çıkması konusunda Rusya ile prensipte anlaştık” dedi.

Haberin Devamı

Yıldız, Rusya’dan özel sektör eliyle ve uygun fiyattan yeni bir kontrat ile doğalgaz almak için görüşeceklerini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!