ABD İran'ın gökdelenine el koydu

Güncelleme Tarihi:

ABD İranın gökdelenine el koydu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 10:38

ABD, Manhattan'ın merkezinde İranlılara ait 36 katlı bir gökdelene, bina sahibi Alavi Vakfı'nın kara para aklama ve İran'a uygulanan yaptırımlara karşı geldiği iddiasıyla el koydu.

Haberin Devamı

New York'taki bina, 650 Fifth Avenue Company adlı emlak şirketine ait. Bu şirketin finansal varlıkları 2008'den beri, İran nükleer programıyla ilişiği olduğu iddiasıyla dondurulmuş durumdaydı.

ABD İranın gökdelenine el koydu

GELİRİ ABD'Lİ AİLELERE GİDECEK
Perşembe günü New York'taki mahkemeye sunulan bir belge ile ABD Adalet Bakanlığı'nın, gökdelenin satışından elde edilecek geliri, İran destekli saldırılardan etkilenen ailelerin yararına dağıtılmasına onay verdiği ortaya çıktı.

Bu karara göre, 1983'te Beirut'ta ABD denizcilerine yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı gibi İran'ın destek verdiği saldırılardan zarar gören ABD'li aileler bu satıştan faydalanacak.

Haberin Devamı

İran mahkemenin kararı sonrası ABD hükümetini eleştirdi. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marzieh Afkham Cumartesi günü yaptığı açıklamada kararın, " Hukuki meşruiyetten yoksun olduğunu ve ABD'nin vatandaşlarının dini özgürlüklerini koruma sözünü ihlal ettiğini" belirtti.

ABD İranın gökdelenine el koydu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!