Jirinovski hakaret ettiği hamile gazeteciden özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Jirinovski hakaret ettiği hamile gazeteciden özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 10:34

Rusya'nın ani çıkışları ve saldırgan tavırları ile bilinen aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, imza attığı son skandalın ardından özür dilemek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Rusya'da kendisine soru yönelten hamile gazeteciye sinirlenerek hakaret ve küfür ettikten sonra korumalarından bu gazetecinin üzerine giderek ona küfretmelerini, öpmelerini ve sert biçimde taciz etmelerini isteyen Jirinovski, katıldığı televizyon bir programında özür diledi.



’Rossiya 1’ kanalındaki bir programa katılan Jirinovsky, canlı yayında "MİA Rossiya Segodnya" gazetesi muhabiri Stella Dubovitskaya'dan özür diledi. Jirinovsky, "Cuma günü Duma’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken bir bayana karşı sert konuştum. Ben başta kendisini görmemiştim, daha sonradan kendisinin hamile olduğunu öğrendim. Kendisinden özür diliyorum. Üzdüğüm herkesten özür diliyorum. Yaşça büyük insanlar tüm duygularını bilgelikle kapatabilmeli. Biz insanları üzmemek için duygularımızı frenlemek zorundayız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Altı aylık hamile olduğu belirtilen Dubovitskaya, Jirinovski'ye "Ukrayna'nın Rus vatandaşlarına ülkeye giriş yasağı getirmesinden sonra Rusya'nın da Ukrayna'ya misilleme yapması gerekiyor mu?" sorusunu yöneltmişti.

MİA Rossiya Segodnya’dan yapılan açıklamada, Jirinovsky’nin davranışının kabul edilemez olduğu ve bir an önce özür dilemesi gerektiği belirtilmişti. Rossiya Segodnya, Duma Başkanı Sergey Narışkin’e de yazılı başvuruda bulunarak, Jirinovsky’nin bir ay süreyle Duma’daki konuşmalarının yasaklanmasını istedi. Narışkin de Liberal Demokrat Parti liderinin adına özür diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!