Şarkıdan önce ezan okudu

Güncelleme Tarihi:

Şarkıdan önce ezan okudu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 01:39

ABD’li bir müzik grubunun daveti üzerine New York’a giden ‘Rokçı İmam’ Ahmet Muhsin Tüzer, konserden önce ezan okuyup namaz kıldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'de 'Rockçı İmam' olarak tanınan ve ABD'deki bir müzik grubundan aldığı davet üzerine New York'a gelen, Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Pınarbaşı Köyü Camii İmamı Ahmet Muhsin Tüzer, New York'ta ezan okuyup, namaz kıldı. Konser provalarını sürdürdüğü New York'ta yerleşik Türk ve Müslümanlarla kısa sürede sıcak ilişkiler kuran Süzer, Brooklyn semtindeki Eyüp Sultan Camii'nde namaz kılanları yalnız bırakmadı. Camide, kaside ve Kur'an'dan İhlas ve Fatiha surelerini okuyan Ahmet Muhsiz Tüzer, büyük beğeni topladı.

‘PEYGAMBER MESLEĞİ’

İmamlığın özellikle manevi anlamda insanların tüm gereksinimlerini karşılayabilen, insanların manevi sıkıntılarını gideren bir önderlik olduğuna değinen Tüzer, şöyle konuştu: “İmamlığın, tabiri caiz ise Peygamber'in mesleğini icra etmek olduğunu idrak eden bir insanım. İmamlık ve rock müziğin yan yana gelemeyeceği konusunda yanlış bir algı var maalesef insanımızda. Buradan, New York'tan ülkemizin güzel insanlarına şunu vurgulamak istiyorum: Ameller niyetlere göredir. Biliyorsunuz ben tehditler de aldım bu yola çıktığım süreç içerisinde. Diyanetin açtığı soruşturmalar neticesinde de tabii ki yanlış anlaşılmalar hasıl oldu. Ben kimseye en küçük bir olumsuz düşünce beslemiyorum. Benim böyle bir düşünce taşımama gerek de yok, böyle bir düşünce beni hakikatten uzaklaştıran bir düşüncedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!