GeriSeyahat Helikopterden İstanbul
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Helikopterden İstanbul

Helikopterden İstanbul

Bemet Tur turistlere yönelik başlattığı helikopter turlarını İstanbullulara açtı.

Yedi kişilik helikopterle yapılan 15 dakikalık geziler Ayazağa’dan başlıyor, Beylerbeyi, Çırağan, Dolmabahçe saraylarından sonra Kızkulesi ve Tarihi Yarımada geziliyor. Taksim, Levent, TT Arena’nın ardından uçuş sona eriyor. Pilot yanı 149, cam kenarı 99, orta koltuk 49 Euro. Talebe göre parkurda ve uçuş süresinde değişiklik yapılabiliyor. Helikopterin 20 dakikalık uçuşu 680, 30 dakikalık uçuşu 980 Euro. (Tel: 0216 467 83)

23 Nisan uçurtmalarla kutlanacak

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kültür ve doğa sporları turizmine yönelik hizmet veren İksir Resort Town, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı uçurtma şenliğiyle karşılıyor. 19 Nisan’da başlayacak etkinlikler kapsamında çocuklar İksir’in konuklarına ücretsiz sunacağı uçurtmaları uçuracak. Ayrıca bölgedeki ünlü kanyonlara, mağaralara rehberli turlar, Köpekçioğlu Konağı ve Yumurtacı Göleti’ne bisiklet, fayton gezisi düzenlenecek. Ormanda atlı safari, ATV, cip gezileri yapılacak. 23 Nisan’da konaklamada yüzde 25 indirim uygulanacak. İki kişi kahvaltı dahil 210 TL (www.iksirresorttown.com).

Jetfest 18 Mart’ta başlıyor

THK-Corendon jet motorlu model uçak festivali bu yıl 18 Mayıs’ta Antalya’da gerçekleştirilecek. Türk Hava Kurumu ile Corendon Havayolları’nın işbirliğinde üçüncü kez düzenlenecek Uluslararası Jet Model Festivali’nde yarışmacılar hızı saatte 300 kilometreyi bulan radyo kontrollü model uçaklarla yeteneklerini sergileyecek. Etkinlik kapsamında akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk gösteri uçuşu yapacak. Balon, paraşüt, yelken kanat, micro light şovları yapılacak. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Solo Türk uçağının model kopyası özel bir uçuş gerçekleştirecek. Antalya Karain Havacılık Eğitim Merkezi’ndeki gösteri saat 13.00’te başlıyor. Gösteri alanına Antalya Cumhuriyet Meydanı’ndan ücretsiz servis kaldırılacak (www.jetfestivali.com).

Fotoğrafçılar Batı Amerika’ya

Koptur’un ‘Dünyanın Renkleri’ kapsamında düzenlediği ‘40 Renk Fotoğraf Projesi’ Batı Amerika’yla devam ediyor. Bu kapsamda 30 Mayıs’ta başlayacak gezi 11 gün sürecek. Fotoğrafçı Muammer Yanmaz’ın eğitmenliğinde fotoğraf çekecek katılımcılar, Los Angeles’tan başlayıp San Francisco’da tamamlanan kapsamlı bir Batı Amerika turu yapacak. Arizona’daki Büyük Kanyon’u helikopterle gezecek. Powell Baraj Gölü, Antelope Kanyon, Monument Vadisi, Arches ve Capitol Reef Milli Parkı, Bryce Kanyon, Death Valley turun önemli durakları arasında. Helikopter turu, yerel geziler dahil 3585 dolar (www.dunyaninrenkleri.com).

Edremit’te SPA keyfi

Adriana Hotel, Edremit’in Güre bölgesinde, Kazdağları’nın yeşiliyle Ege mavisinin buluştuğu noktada. Sahildeki 39 dönüm araziye kurulan otelin 5 bin metrekarelik SPA’sı bulunuyor. 246 odalı tesisin ayrıca spor ve en genişi 550 kişilik beş toplantı salonu var. Bora Turizm, hafta sonunda İstanbul’dan Adriana’ya uçakla iki günlük geziler düzenliyor. Yarım pansiyon konaklama, uçak, havaalanı transferi dahil 520 TL (www.boraturizm.com)

Sundance’ın bahar kampanyası

Bodrum’un Kadıkalesi Koyu’ndaki Sundance Suites Hotel, 5 yıldızlı. Turgutreis’e 2, Bodrum Havaalanı’na 55 kilometre mesafede. 4 bin metrekarelik özel plaja sahip. Restoranlarında farklı mönüler sunuluyor. Kafe, bar, açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra SPA’sı bulunuyor. 70 metrekarelik suitleri salon, oda, 2 banyo ve mutfaktan oluşuyor. Nisan ve mayısta kahvaltı dahil konaklama fiyatı 230 TL’den başlıyor. Otelin ayrıca residence bölümü de bulunuyor (www.sundanceresidences.com).

D-Hotel Maris 25 Nisan’da açılıyor

Datça Yarımadası’ndaki D-Hotel Maris, sezonu 25 Nisan’da açıyor. Otelin beş plajından, yarımadanın ucundaki Coliseum bu yaz ünlü DJ’leri, solistleri, caz orkestralarını ağırlayacak. Japon restoranı Zuma, 180 derecelik koy manzarasına sahip. Lounge ve bar bölümlerinin yanı sıra robata grill ve sushi counter seçenekleri sunan üç mutfaktan oluşuyor. Nusr-Et de bu yıl otelin mavi bayraklı ana plajında hizmet verecek. Yat filosunu yenileyen otel Sunseeker Portofino 48 motor yatı ve ahşap yelkenli Paşa’yla müşterilerine koyları, adaları gezme fırsatı sunacak. Bu yıl 17 Mayıs’ta beş günlük Su Kayağı Festivali düzenlenecek. Etkinliğin ilk gününde Brummer’e Avusturya eski slalom şampiyonu Volker Engelhardt eşlik edecek. 200 odalı otel müşterilerine Dalaman ve Bodrum havalimanlarından helikopter ya da lüks deniz uçağıyla ulaşım imkanı da sağlıyor. Standart odada iki kişi kahvaltı dahil 276 Euro (www.dhotel.com.tr).

İran’da 9 gün 7 şehir

Zayende, 16 Mayıs’ta İran’da dokuz günlük bir tur düzenliyor. Kermanşah’tan başlayan gezide Hamedan, konaklarıyla ünlü Kaşhan, Safevilerin başkenti İsfahan, Zerdüştlerin kutsal şehri Yezd, antik Persapolis ve şairlerin esin perisi Şiraz görülecek. Uçak dahil 950 Euro (www.zayende.com)

False