Bir maç kaybettik, amaç şampiyonluk

Güncelleme Tarihi:

Bir maç kaybettik, amaç şampiyonluk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 01:39

BAŞBAKANLIK Yatırım Ajansı, New York ve Washington’a çıkarma yaptı. Twitter’a erişimin engellenmesi baş gündem maddesi olurken, Başkan İlker Aycı, “Son gelişmeler işimizi zorlaştırıyor ancak önemli olan bir maç kazanmak değil, şampiyon olmak ” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Türkiye’de yatırım yapmış uluslararası kuruluşların temsilcileri ve Türk iş dünyasının önde gelen isimleriyle Washington ve New York’ta bir ‘road show’ düzenledi. Türk heyetine yöneltilen soruların, başta Twitter ve Youtube gibi sosyal paylaşım sitelerine erişimin engellenmesi, yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile, içki satışına yönelik düzenlemeler konusunda yoğunlaştığı gözlendi. Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Türk heyetini ‘yatırım çekme milli takımı’ şeklinde nitelendirerek, “Türkiye’de son dönemdeki siyasi atmosfer ve Twitter’ın kapatılması gibi gelişmeler yatırımcıların kafasında birçok soru işaretleri uyandırmış durumda. Hatta bazılarında çeşitli endişeler var. Bunu Gezi olaylarıyla birleştiren bir kesim bile var. Biz yanlış bilgiler varsa onları düzelterek, asıl olarak uzun vadede Türkiye’deki yatırım ortamının cazibesini anlatıyoruz. Tabii son gelişmeler işimizi zorlaştırıyor ancak önemli olan bir maç kazanmak değil, şampiyon olmak. Biz yatırım çekmeye uzun soluklu bakıyoruz, mottomuz şampiyonluk. Yatırımcının ve Türkiye’nin her zaman kazandığı bir ortam oluşturmak ana hedefimiz” dedi.

Haberin Devamı

TWITTER SORULARI DOĞAL

Twitter ve Youtube gibi sosyal medyaya erişiminin engellenmesiyle ilgili soruları doğal karşıladıklarını belirten Aycı şöyle konuştu: “Öncelikle tedbir ve politikayı birbirinden ayırmak lazım. Türkiye’de seçim sürecinde yaşananlar kalıcı politikalardan çok tedbir niteliğinde. Twitter ile ilgili son günlerde oldukça olumlu gelişmeler oldu. Ama keşke bu gelişmeler bütün bunlar yaşanmadan olsaydı. Dünyada aslında sosyal medya için tam olarak oluşturulmuş bir regülasyon yok. Her ülkenin üzerinde anlaştığı bir takım standartlar yok. Dolayısıyla biz yatırımcılara, ‘Son 12 yılda birçok alanda ciddi reformlar geliştiren, ekonomik olarak bir sıçrama gerçekleştiren Türkiye’nin sosyal medya konusunda da, devletin milli güvenlik haklarının, bireyin erişim haklarının ve servis sağlayan şirketlerin güvenliğinin sağlanacağı bir yol bulacağından hiç şüphemiz yok. Türkiye yatırım ortamının daha da iyileştirilmesi ve şeffaf ve hızlı bir hukuk sisteminin kurulması konusunda yeni bir reform süreci içinde’ diyoruz. Yabancı yatırımcılar özellikle hukuk güvenliğine çok önem veriyor. Bu konuda atılan adımları anlatıyor.”
İkinci kez düzenlenen yatırım road showu’nun ilki geçen yıl ekim ayında gerçekleşmişti. Her ikisinde de Türk iş dünyasının yerli ve yabancı temsilcileri ABD’li yatırımcılara Türkiye’yi ve iş ortamını anlattı.

Haberin Devamı

7 trilyon dolarlık devlet fonları geliyor

TANITIMA ağırlık vereceklerini kaydeden Aycı şunları anlattı: “Mayısta 2 zirvenin ev sahibiyiz. 14-15 Mayıs’taki Dünya Yatırım Zirvesi’nin yanı sıra 7 trilyon doları yöneten devlet fonlarının katılacağı bir zirve daha olacak.”

Sabancı’ya ortaklık teklifi

DEMET Sabancı’nın da katıldığı Washington toplantısında ABD merkezli uluslararası bir otel zincirinden ortaklık teklifi geldi. Konuya olumlu baktıklarını belirten Sabancı, “Şimdilik adını açıklamamız doğru olmaz. Ancak birlikte Türkiye’deki fırsatlara bakmak üzere yeniden bir araya gelmeye karar verdik. Başbakanlık Yatırım Ajansı ile bu heyetin içinde yer almak çok büyük bir gurur. Türkiye’ye ilgi çok fazla, hatta çok yakından takip ediyorlar. Ancak bizzat anlatmak daha etkili” dedi.

Haberin Devamı

Gönüllü yatırım ‘milli takımı’

ABD merkezli sivil toplum kuruluşu Business Council for International Understanding (BCIU) işbirliğinde gerçekleşen zirveye Türkiye’den gönüllü olarak, Demsa ve Mediasa Başkanı Demet Sabancı, 3M Kamu İlişkilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jeffrey Rageth, Baker McKenzie Türkiye Yönetici Ortağı Daniel Matthews, EBRD Türkiye Direktörü Michael Davey, Mitsubishi Corp Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Türkiye Genel Müdürü Hiroshi Miyoshi, YASED Başkan Vekili Akın Kozanoğlu ve Yapı Kredi Baş Ekonomisti Cevdet Akçay katıldı. Türk heyetinin 3 gün süren temaslarında ilk durak GE’nin Washington temsilciliği oldu. Türk heyeti GE evsahipliğinde düzenlenen yemekte çeşitli ABD’li yatırımcılarla bir araya gelirken, ikinci günde aynı etkinliğe bu kez New York’taki Citibank genel merkezi ev sahipliği yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!