Büyük bir enerji doğuyor

Bu hafta itibariyle Koç burcundaki Uranüs, Yengeç burcundaki Jüpiter, Oğlak burcundaki Plüton ve Terazi burcundaki Mars arasında 13 derecede ender rastlanan büyük kare görünümü oluşuyor. Bu tür gökyüzü görünümleri bir yüzyılın içinde sıklıkla gözlemlenmediği için yaşanabilecek olayların dikkatle ele alınmasını gerektiriyor.

Haberin Devamı

Oluşan kare açı, çok güçlü ve değişim dönüşümü destekleyen gezegenlerde oluştuğu için ve önümüzdeki hafta oluşacak Güneş Tutulması da düşünüldüğünde ortaya büyük bir enerji çıkıyor.
Saldırganlık duyguları beslendiği için kişisel, grupsal şiddet eylemleri artarken, ülkelerin çatışma ve savaşma eğilimleri de yükseliyor. (Aralık ayında başladı ve haziran ortalarına kadar da devam edebilir).
Hain kişi ve gruplar, tuzaklar, pusular, gizli planlar, gizli düşmanlar ön plana çıkabilir. İşin içinde Uranüs’ün olması ortaya çıkabilecek sırları, gerçekleri, sır perdesinin ortadan kalkabileceği olayları da akla getiriyor.
Dünya genelinde yangınlar, patlamalar (volkanik, nükleer, bombalı saldırılar, doğalgaz sıkışmaları vb), depremler, fırtınalar, hava veya suyla bağlantılı felaketler, ülkeler arası çatışma ihtimalleri, finansal çalkantılar, soygunlar, elektrik elektronik, bilişim tabanlı problemler, değişen işbirlikleri, isyanlar şeklinde kendini gösterebilir.
Çok fazla sayıda gezegenin birbirine sert açıları ve ortaya çıkacak güçlü bir enerji söz konusu olduğu için meydana gelebilecek olayların olasılıkları da artıyor. Uranüs gündeme her zaman beklenmedik şeyleri taşıdığı için şaşırtıcı veya sarsıcı olaylar beklenmedik durumlar gündeme gelebilir.

PROBLEMLİ İLİŞKİLER SONA EREBİLİR
Yazdıklarım olumsuz gibi dursa da, aslında bu olaylar dünyanın değişik köşelerinde her zaman yer buluyor. 2011’den beri artmıştı, şimdi daha da fazlalaşarak karşımıza çıkacaktır.
Burada önemli olan soru şu: NEDEN? Neden bu olaylar yaşanıyor? Dünyamıza neler oluyor? İnsanlık niçin bu zorlukları yaşamak zorunda kalıyor veya bu durumda mı bırakılıyor? Üzülmek sıkılmak değil soru sormak zamanı!
Olumlu tarafından bakıldığında ise, yeni keşifler, icatlar, yeni iş modelleri, uzayla bağlantılı haberler, dünya genelini ilgilendiren sorunlara çözüm niteliğinde yepyeni fikirler, yeni kanaat önderleri ortaya çıkabilir.
Meydana gelen olaylar uzun vadede bireysel hayatlarımızda veya dünya genelinde çok önemli ve güzel gelişmeleri doğurabilir ve doğuracaktır da. Zira, temmuz ayından beri gerçekten farklı buluşlar gündeme gelmeye başladı.
Bireysel bazda ise, uzun süredir devam eden problemli ilişkilerin sona erdirilebileceği, zayıf halkaların kopacağı veya tamamen şaşırtıcı yöntemlerle ilişkilerin bir sonraki aşamaya taşınabileceği bir süreç olabilir.

DEĞİŞİMDEN KORKMAYAN KAZANIR
Büyük kareler bir kutunun içine kıstırılmış hissi yaratır ve büyük bir mücadele arzusuyla bugüne kadar asla yapamayacağımızı düşündüğümüz şeyleri yapmamız için bizi harekete geçirir, isyana sevk eder, özgürlük arzusunu arttırır.
Bu karenin zor kısmı, değişime direnme arzusudur. Değişimin gerekliliğini fark edenler hayatlarında çok önemli adımlar atabilirler. Her zaman söylediğim gibi, hayatı değişimler değil alışkanlıklar soldurur. Değişimden korkmayan kazanır. Bu konuyla ilgili 30 Mart ve 14 Nisan’ da da yazılarım olmuştu. İnternet sitemizde bulabilirsiniz, okumanızda fayda var.
Hepinize değişim dönüşüm titreşimine uyumlu günler, sağlık ve sevgi ile kalın...

KAZALARA DİKKAT!

Bugünden itibaren Nisan’ın son gününe kadar ki süreç ve 2-3-4–5 Mayıs başta olmak üzere, mayıs ayının 20’sine kadar hassas konuları tartışmamaya çalışmakta, potansiyel düşmanlardan uzak durmakta, hukuki veya devletle bağlantılı işleri ertelemekte fayda var. Ufak tefek kazalara karşı tedbirli olmalı, riskli kişi, ortam ve durumlardan uzak durmalı, kesici veya patlayıcı objelerle iş yaparken dikkat etmeliyiz.

Haberin Devamı

Koç
Zorlayıcı ve engellerle dolu yöne değil sizin için daha kolay olan tarafa dönmeli ve ilerlemelisiniz. Bazı konularda geç kalabilir veya erken davrandığınız için sorun yaşayabilirsiniz veya bazı şeylerin azı bazılarının fazlası sorun yaratabilir.

Haberin Devamı

Boğa
Eviniz, aileniz veya aşk hayatınızla ilgili ilişkilerinizden bazıları sizi zorlayabilir veya ilişkiden soğuyabilirsiniz. Sakinliğinizi korumaya çalışmalısınız.

İkizler
Bazı kişileri kendileri için iyi olabilecek şeyleri yapmaları konusunda zorlayabilirsiniz. Ancak bu kişiler sizi yanlış anlayabilir. En iyisi şimdilik susmak olabilir.

Yengeç
Sonucu olmayacak veya sizin için faydalı sonuçlar doğurmayacak ya da kısaca değmeyecek şeyler için kaldırabileceğinizden fazla yük yüklenmemenizde fayda var.

Aslan
Akla yatkın olmayan işler peşinde koşan ya da ilkesel olarak size ters konularda onayınızı bekleyen kişilere direnç gösterebilirsiniz.

Başak
Sonuçlandırmayı, başarmayı veya ilerlemeyi düşündüğünüz konularda zorluklarla karşılaşabileceğinizin farkına varabilirsiniz. Biraz daha detaylı çalışarak ilerlemek gerekiyor.

Haberin Devamı

Terazi
Bazı kişileri hazır olmadıkları işleri yapmaları veya istemedikleri yanıtlar vermeleri için zorlama ihtimaliniz var, dikkat!

Akrep
Tamamlamak veya geliştirmek istediğiniz konular, anlaşmalar veya diyaloglar varsa karşı tarafı daha iyi tanımaya veya anlamaya çalışmanızda fayda var.

Yay
Karışık durumlar veya sonlandırılması zor tartışmalar söz konusu olabilir. Gelişen olaylar çözüm beklediği için kendinizi ve kontrolden çıkmış diğer kişileri toparlamanız gerekebilir.

Oğlak
Belli anlaşmaları ya da belli bir pozisyonu korumak ve sürdürmek için mücadele edebilirsiniz. Bu anlamda ortaya elinizden gelenin en iyisinden de fazlasını koymanız gerekebilir.

Haberin Devamı

Kova
Maddi anlaşmaları, finansal girişimleri veya ortaklık ya da işbirliklerinizi ilgilendiren konularda sağlam temellere dayalı olmayan anlaşmalar yapabilir veya sözler verebilirsiniz. Bu tür adımlar atmamaya özen göstermenizde fayda var.

Balık
Farkında olmasanız da düşündükleriniz, yaptıklarınız ve söyledikleriniz birbirinden farklı olabilir. Kontrollerinizi gerçekleştirdiğinizde, gerçeğin farkına varıp daha tutarlı bir çizgi tutturmanız daha kolay olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları